foto Leo de Jong WOS Media

Dames Quintus winnen ook tweede EC duel

Virto/Quintus heeft zoals verwacht ook de tweede wedstrijd in de Challenge Cup tegen ZRK Mira Prijedor gewonnen. Na een ruststand van 24-11 won Quintus met 44-21.

De wedstrijd was net als gisteren als snel beslist. Na ruim 10 minuten spelen was de stand 8-2 en tien minuten voor de rust was de tussenstand 16-7. Ondertussen had Daisy Hage haar 100ste treffer in de Europacup gescoord. Uiteindelijk kwam ze op een score van 103 Europese treffers uit. Het all-time record staat op naam van Roxanne Bovenberg met 106 doelpunten. Peggy Viergever heeft nog steeds de meeste wedstrijden op Europees niveau (23). Het aantal Europese doelpunten van Quintus staat nu op 1.166.

Coach Alex Curescu liet iedereen speelminuten maken. Ondanks de wijzigingen liep de thuisploeg uit naar een 24-11 ruststand. Na de pauze startte Quintus weer met het basisteam en langzaam werden de andere speelsters in het veld gebracht. Na 40 minuten spelen was de stand 31-14 en leek de ploeg op zoek naar de 50. Helaas voor de Heulse ploeg ging dat niet door, maar het bereikte wederom de 40 treffers. En net als gisteren scoorde Sharon Nooitmeer dit doelpunt. De winst werd binnengehaald met 44-21.

Ondanks het grote verschil tussen beide ploegen kon het publiek af en toe genieten van hoogtepunten, waaronder stops van keepsters, mooie breaks en een vliegertje.

Tessa van Zijl heft deze week een driedaagse stage bij Gyor. De huidige club van Yvette Broch.

De loting voor de vierde ronde van de Challenge Cup is dinsdag over anderhalve week op het hoofdkantoor van de EHF in Wenen.

Doelpuntenmakers: Daisy Hage (9), Tessa van Zijl (9), Sharon Nooitmeer (4), Anouk Zwinkels (4), Susan de Bakker (3), Iva van der Linden (3), Britt van Steekelenburg (3), Cynthia Grift (2), Sabine Vollebregt (2), Lisa Warmerdam (2), Lexie Louwerens (1), Angelique van Duijvenbode (1) en Nicole van Meteren (1)