Archief
Archieffoto WOS

Archieffoto WOS

Zaterdagvoetbal: VDL stunt tegen koploper

Bij VDL en Honselersdijk was er reden tot een grote glimlach. Beide ploegen wisten te stunten tegen respectievelijk de koploper en de runner-up. Westlandia won eindelijk weer eens waar FC 's-Gravenzande de winst moest laten in een topper.

Tweede divisie

Excelsior Maassluis heeft na twee puntendelingen weer een overwinning aan het totaal kunnen toevoegen. De tricolores wonnen de uitwedstrijd bij hekkensluiter Jong FC Twente met 2-1. Voor Excelsior Maassluis was het de zesde overwinning van het seizoen en is terug te vinden op plaats vijf.



Eerste klasse B


Een week na de overwinning op Westlandia volgde voor FC 's-Gravenzande de ontnuchtering. In de topper tegen Brielle kwam de 's-Gravenzandse ploeg voor het eerst niet tot score en verloor met 2-0. Nootdorp won de topper tegen sportclub Feyenoord en heeft nu zes punten voorsprong op FC 's-Gravenzande.

Bij Westlandia kon na drie verliespartijen weer de vlag uit om een overwinning te vieren. De Naaldwijkse ploeg versloeg in Vlaardingen Deltasport en staat nu op plaats zeven. Westlandia scoorde voor derde keer dit seizoen minimaal drie goals in een wedstrijd.

Tweede klasse C

Na vijf nederlagen op rij scheen voor VDL eindelijk weer eens de zon. In Maassluis vloerde VDL promovendus en ongeslagen koploper Te Werve. VDL won met 2-1, maar blijft wel elfde staan op de ranglijst.

Niet alleen de koploper kreeg de eerste nederlaag van het seizoen aan de broek. Ook RCL kreeg de eerste "nul" te verwerken. Honselersdijk won met 2-0 en dat was de vijfde overwinning van het seizoen. Honselersdijk blijft op plaats acht staan.

HVC'10 zit in de hoek waar de klappen vallen. De Hoekse ploeg verloor met 1-0 van DSO en dat betekende de vierde wedstrijd op rij zonder overwinning. Deze serie bestaat uit twee nederlagen en twee puntendelingen. De voormalige koploper is gezakt naar plaats zeven.

De streekderby tussen Lyra en sportclub Monster eindigde in een gelijkspel. Op sportpark De Zweth was de ruststand 1-1 en dat werd ook de eindstand. Lyra, sportclub Monster en HVC'10 hebben nu de meeste puntendelingen, namelijk vier uit tien wedstrijden. Lyra blijft tiende en sportclub Monster blijft negende.