Zaalkorfbal: CKC Maassluis en Dijkvogels beginnen met overwinning

In het openingsweekend van het zaalseizoen wisten alleen Dijkvogels en CKC Maassluis twee punten te pakken. Valto speelde gelijk. ODO en ONDO begonnen met een verlies.

Eerste klasse E

In sporthal Vreeloo keken de toeschouwers naar een zinderende slotfase tussen Valto en Swift. Voorafgaand aan de wedstrijd was het al een affiche, want de bezoekers spelen op het veld in de overgangsklasse. Spannend werd het in De Lier. In de laatste vijf minuten wist Valto en achterstand van vijf treffers weg te werken en haalde het een gelijkspel. Swift leidde met 24-19, maar moest genoegen nemen met een punt, want Valto kwam terug tot een 24-24 eindstand.

Tweede klasse E

Dijkvogels heeft de eerste wedstrijd zonder veel moeite in winst omgezet. Triaz werd in de sporthal in Maasdijk met 22-11 verslagen.

Tweede klasse F

ODO heeft de eerste punten van het zaalseizoen niet in sporthal De Hofstede gehouden. Vriendenschaar bleek in Maasland met 13-12 te sterk. De reserves van OD wonnen wel van Vriendenschaar (13-11).

In de Westlandhal kon ONDO het niet bolwerken tegen DVS'69. De bezoekers leidden halverwege de wedstrijd met 13-5 en wonnen uiteindelijk met 26-16.

Tweede klasse H

CKC Maasluis had geen enkele moeite met Seolto. In de Olympia sporthal leidde CKC Maassluis na de eerste helft met 13-5 en het won uiteindelijk met 26-11. Door deze ruime overwinning is de ploeg gelijk de eerste koploper.