Archief
Paul Vis

Paul Vis

Vooruitblik zaalhandbal dames: Quintus in Europacup tegen Mira Prijedor

Komend weekend speelt Quintus een tweeluik in de Europacup tegen Mira Prijedor, treffen Westlandia en Verburch de koplopers van de tweede divisie en neemt Schipluiden het in eigen huis op tegen RHV.



Europacup

Virto/Quintus speelt in de Eekhouthal een tweeluik in de derde ronde van de Challenge Cup tegen Mira Prijedor uit Bosnië en Herzegovina. Zowel op zaterdag als zondag begint de wedstrijd om 16.00 uur. Quintus heeft een prima reeks in de eredivisie en lijkt in vorm voor de Europese confrontatie.

Eerste divisie

De reserves van Virto/Quintus zullen de derde plaats willen behalen en de punten moeten pakken tegen Gemini. De Heulse ploeg won de laatste vijf wedstrijden en staat na drie wedstrijden samen met koploper DSVD aan de leiding in de tweede periode.

Tweede divisie

Na het uitstekende weekend voor de drie regioploegen volgt voor WPK/Westlandia en Verburch een taaie opponent. Mochten deze twee ploegen winnen, dan komen ze gelijk met de huidige koplopers en laten dat dan nu ook de tegenstanders zijn. Na dit weekend kan Dongen opeens alleen koploper zijn met vijf ploegen op één punt achterstand.

Westlandia gaat op bezoek bij mede-koploper BFC. De Naaldwijkse ploeg heeft vertrouwen, mede gezien het feit dat de ploeg vorige week de ongeslagen koploper Westsite versloeg. BFC werd in de openingsronde nog verslagen door Verburch en won daarna vier wedstrijden op rij.

Verburch treft in Amsterdam Westsite dat zich zal willen revancheren van de grote nederlaag tegen Westlandia een week eerder. Een lastig karwei voor de Poeldijkse ploeg, maar Verburch verbaast dit jaar en kan zomaar stunten.

Veneco/VELO gaat op bezoek bij AES Arnhem. Beide ploegen hebben vier punten. De Arnhemse thuisploeg verloor vorige week kansloos bij de reserves van VOC. VELO pakte twee belangrijke punten tegen MHV'81. De vraag is of de Wateringse ploeg de slechte start van het seizoen nu achter zich kan laten.

Hoofdklasse D

Na de winst op streekgenoot Schipluiden gaan de reserves van Westlandia op bezoek bij Heerle, dat enkele weken geleden nog won van Schipluiden. Heerle is de nummer drie van de ranglijst en won de voorgaande twee thuiswedstrijden. Westlandia won geen van haar twee uitduels.

Schipluiden zal in de Postkogekohal moeten afrekenen met RHV, dat vorige week nog NEA een fiks pak slaag gaf. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt twee punten in het nadeel van Schipluiden.