Ballonhal 3

Ballonhal 3

Zaalhandbal: DIOS wint in topper van Olympia'89

In de eerste divisie heeft DIOS de ongeslagen koploper Olympia'89 op de eerste nederlaag van het seizoen getrakteerd. De ploeg uit Midden-Delfland won met 28-24 van de promovendus uit Oss. Westlandia verloor wederom en staat nu laatste. Het derde team van Quintus won voor de vijfde keer op rij.

Door deze overwinning is DIOS gedeeld koploper met Olympia'89 en Nieuwegein. Tevens is de ploeg met Nieuwegein nog ongeslagen in de strijd om de tweede periode. Beide ploegen hebben zes punten uit drie wedstrijden.

DIOS startte gemotiveerd aan de wedstrijd en leidde halverwege het duel met 14-11. Na de pauze wist DIOS de voorsprong te behouden en Olympia'89 kon het gaatje niet dicht krijgen. De thuisploeg behield de voorsprong. Na ruim 40 minuten spelen leidde DIOS met 20-18, waarvan de laatste drie treffers van de thuisploeg gescoord werden door Robin Huisman.

Door knap verdedigend werk en aanvallend de kansen te benutten wist DIOS de marge te vergroten naar 24-19. Olympia'89 nam een time-out en kwam terug tot 24-21. DIOS nam met nog ruim tien minuten te spelen een time-out om een tegenzet te doen. Olympia'89 kwam terug tot 24-22, maar door vier treffers op rij kwam DIOS op een 28-22 voorsprong. Dit was voor de thuisploeg een bevrijdende voorsprong. Uiteindelijk won DIOS met 28-24.

WPK/Westlandia speelde beter dan een week eerder, maar de punten moest de Naaldwijkse ploeg toch aan de tegenstander laten. Atomium'61 was in sporthal De Enk te sterk voor Westlandia. Na een 16-9 achterstand bij rust verloor de Naaldwijkse ploeg met 28-22. Door deze nederlaag is Westlandia hekkensluiter. Volgende week volgt een vierpunten wedstrijd. Dan komt nummer 10 White Demons/Tachos op bezoek in Naaldwijk. De Waalwijkers hebben twee punten meer.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus won ook het vijfde duel deze competitie. In de Eekhout Hal won de Heulse ploeg met 24-18 van SOS-Kwieksport. Hierdoor blijft Quintus koploper. De wedstrijd werd bij een stand van 6-5 ruim een half uur stilgelegd, vanwege een ernstige blessure bij een tegenstander. De ongelukkige speler had een elleboog uit de kom.