foto Leo Boon WOS Media

Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande wint derby

De wedstrijd met de meeste aandacht was Westlandia tegen FC 's-Gravenzande. Laatstgenoemde won de derby. De tweede derby tussen Lyra en VDL leverde een overwinning op voor Lyra. Honselersdijk verloor in de laatste minuut. HVC'10 en sportclub Monster kwamen niet verder dan een gelijkspel. Excelsior Maassluis begon en eindigde met 0-0.

Excelsior Maassluis heeft in een matige wedstrijd tegen De Treffers een punt overgehouden. Aan de Lavendelstraat was weinig te beleven. Na zes wedstrijden waarin de tricolores minimaal eenmaal wist te scoren kwam het er nu niet van. Excelsior Maassluis staat vijfde.

Onder een grote publieke belangstelling werd de streekderby tussen Westlandia en FC 's-Gravenzande gespeeld. Voorafgaand aan de wedstrijd waren enkele ludieke acties van beide kanten. Op sportpark De Hoge Bomen trokken de bezoekers uit 's-Gravenzande uiteindelijk aan het langste eind. In de eerste helft zette Dennis Verbeek de thuisploeg op voorsprong.

Na de pauze profiteerde FC 's-Gravenzande van twee slippertjes in de Naaldwijkse defensie en door doelpunten van Sander Koeleman en Yuri Westhoff kwam het met 2-1 voor te staan. Vlak voor de 2-1 zag Luijando de kans op de 2-1 voor de thuisploeg naast gaan. Twaalf minuten voor tijd incasseerde Tim van der Voort zijn tweede gele kaart, waardoor Westlandia de wedstrijd met tien man moest afmaken. De laatste treffer viel vlak voor tijd. Westhoff maakte zijn tweede en bezorgde zijn ploeg een 3-1 overwinning.

Door de puntendeling van koploper Nootdorp tegen hekkensluiter Neptunus-Schiebroek heeft FC 's-Gravenzande (nummer twee) nu nog maar drie punten achterstand op Nootdorp. Westlandia zakt na de derde nederlaag op rij naar plaats acht.

De regioploegen in deze klasse lieten aan de toeschouwers spannende wedstrijden zien. Sportclub Monster, Honselersdijk en HVC'10 kwamen knap terug van een achterstand van twee doelpunten verschil.

Op sportpark Polanen leek DoCos voor rust al de wedstrijd op de slot te gooien. De bezoekers namen een 2-0 voorsprong. De thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen en net na de pauze werd de aansluitingstreffer gescoord. Sportclub Monster ging op zoek naar de gelijkmaker en deze werd ook gescoord. Verder dan 2-2 kwamen beide ploegen niet. Sportclub Monster blijft negende op de ranglijst.

HVC'10 kwam op sportpark De Rondgang op een 2-0 achterstand in de topper tegen RCL. De thuisploeg kwam langszij en nam zelfs een 3-2 voorsprong. Na de voorsprong kreeg Michael van den Bos een rode kaart (twee keer geel) en moest HVC'10 de slotfase ingaan met een man minder. Niet veel later werd het elftal van RCL eveneens gereduceerd tot een tiental. In een spannende slotfase scoorde RCL in de laatste minuut de gelijkmaker: 3-3. HVC'10 blijft vierde.

Honselersdijk had het lastig tegen DSO. Op sportpark De Strijphorst kwam de Zoetermeerse ploeg op een 2-0 voorsprong. Vlak voor rust scoorde de thuisploeg de aansluitingstreffer. In de tweede helft zocht Honselersdijk de aanval en wist de gelijkmaker te scoren. Loon naar werkenn kreeg de thuisploeg niet, want in de laatste minuut van de blessuretijd scoorde DSO de winnende treffer: 2-3. Honselersdijk zakt twee plaatsen op de ranglijst.

Op sportpark De Zweth werd een streekderby gespeeld in de onderste regionen. Zowel Lyra als VDL had de punten hard nodig. Na een mooi voetbalgevecht eindigde de derby in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg. Tien minuten voor tijd scoorde Max van Delft de winnende treffer. Lyra blijft tiende. VDL blijft elfde.