foto Dennis van Schie WOS Media

Zaalhandbal: Verburch wint weer thuiswedstrijd; Quintus deklasseert VZV

Verburch en Quintus konden een overwinning aan het totaal toevoegen. Verburch revancheerde zich van de nederlaag van vorige week. Quintus zette de zegereeks in de eredivisie voort.

Virto/Quintus lijkt tijdig in vorm te zijn voor de dubbele Europese ontmoeting tegen Mira Prejidor van volgende week in de eigen Eekhouthal. Na de midweekse winst op landskampioen Dalfsen volgde wederom een overwinning. Promovendus Maedilon/VZV werd met gemak aan de kant geschoven.

VZV had niets in te brengen tegen Quintus. Vanaf het begin was het krachtsverschil duidelijk. De thuisploeg begon geconcentreerd en zette de opponent al snel op een achterstand. Na een kwartier spelen was de stand 14-6 in het voordeel van de Heulse ploeg. Daarna stokte de doelpuntenmachine. Quintus speelde aanvallend in een te laag tempo. Verdedigend kwam het niet in de problemen. De rust werd gehaald met een 21-11 voorsprong.

Na de pauze kwam VZV er helemaal niet meer aan te pas. De Noord-Hollandse ploeg wist nog maar zeven keer tot score te komen. Na ruim 42 minuten spelen was de stand 28-14. Daarna liep Quintus wel hel gemakkelijk weg, maar kon de 40 treffers net niet halen. De productie stopte op 38 doelpunten.

Quintus won met 38-18 en dat was al weer de vijfde overwinning op rij voor de Heulse ploeg. Met vertrouwen kan de tweeluik in Europees verband tegemoet gezien worden.

Voor de derde keer dit seizoen wist Verburch een thuiswedstrijd in winst om te zetten. In de Jan van der Valksporthal kwam Valkenwaardse Handbalclub (VHC) op bezoek. VHC had in de voorgaande twee uitwedstrijden één punt vergaard en deed dat tegen MHV'81. Bij Westsite werd verloren. Verburch had thuis tegen BFC en MHV'81 al gewonnen.

Verburch speelde een prima eerste helft en wist de tegenstander op ruime achterstand te zetten. De rust werd ingegaan met een 18-10 voorsprong. In de tweede helft ging het moeizamer voor de thuisploeg. VHC kon echter niet profiteren van een mindere fase van Verburch. De thuisploeg herstelde zich en wist een 33-24 overwinning te pakken en verstevigde daarmee haar positie in de middenmoot.