Archief

Badminton: VELO wint ruim van Van Zijderveld

Van Zundert/VELO kan zich gaan opmaken voor de tweede fase van de competitie. In de laatste wedstrijd van de eerste fase won de Wateringse formatie met 7-1 van Van Zijderveld.

Door de minimale overwinning van DKC (5-3) en de ruime overwinning op Van Zijderveld heeft VELO de eerste fase afgesloten als nummer één of als nummer twee. Indien Duinwijck morgen met 8-0 wint van Victoria BC eindigen VELO en Duinwijck als eerste. Bij ieder ander resultaat eindigt VELO als eerste in de eerste fase.

De herendubbel met Jim Middelburg en Ewout Beukers en het damesdubbel met Myke Halkema en Lisa Khoebal-Malaihollo winnen hun wedstrijd in twee games. Alex Vlaar en Rowan Scheurkogel wonnen de beide herensingles in twee games. Khoebal-Malaihollo had meer moeite met haar opponent, maar wist toch in drie games te winnen. Marleen Kuipers verloor in drie games.

In de mixdubbel was Kuipers met Middelburg wel succesvol. Het duo won in twee games. Het tweede mixdubbel van Halkema en Beukers had het lastig, maar wist toch te winnen in drie games.

In de tweede fase spelen VELO, DKC, Duinwijck, Almere en Amersfoort een hele competitie. Bij de start van de competitie krijgt de nummer één vijf bonuspunten en zo verder. De nummer één is aan het eind van deze competitie direct geplaatst voor de finale om de landstitel. De nummers twee en drie spelen om een plaats in de finale.

Categorieen:
Wateringen Sport