Archief
FC s-Gravenzande 1

FC s-Gravenzande 1

Vooruitblik zaterdagvoetbal: Westlandia tegen FC 's-Gravenzande

Komend weekend staat de Westlandse kraker tussen Westlandia en FC 's-Gravenzande op het programma, kan Excelsior Maassluis de serie van vijf wedstrijden zonder nederlaag uitbreiden en speelt Lyra in eigen huis een regioderby tegen VDL.

Tweede divisie

Excelsior Maassluis treedt in de avonduren aan tegen De Treffers en gaat proberen om de serie van vijf wedstrijden zonder nederlaag uit te breiden. Bij winst op De Treffers en verlies van AFC in de topper tegen GVV nemen de tricolores de derde plaats over van de Amsterdamse ploeg.

Eerste klasse B

Het affiche in het Westland is de derby tussen Westlandia en FC 's-Gravenzande. Op sportpark De Hoge Bomen zal geen enkele ploeg willen verliezen. Westlandia niet omdat het anders tegen de derde nederlaag op rij aanloopt, waardoor de ploeg naar onderen moet gaan kijken.

FC 's-Gravenzande wil zich revancheren voor de eerste nederlaag van het seizoen een week eerder tegen sportclub Feyenoord. Daarnaast kan de ploeg zich geen puntverlies meer permitteren in de strijd om de bovenste plaatsen. Op de laatste zaterdag van november komt koploper Nootdorp naar het Wembley van het Westland.

Tweede klasse C

In de onderste regionen ontmoeten Lyra en VDL elkaar. Plaats van handeling is sportpark De Zweth. Beide ploegen hebben de punten hard nodig om weg te komen uit de kelder van deze klasse. VDL is bezig aan een van de slechtste reeksen sinds het in de tweede klasse uitkomt. De ploeg uit Maassluis moet een negatieve reeks van vier nederlagen op rij zien te stoppen. Lyra heeft evenveel punten en heeft na twee nederlagen op rij weer behoefte aan drie punten.

Sportclub Monster is bezig aan een sterke serie met negen punten uit drie wedstrijden. De vraag is of de Monsterse ploeg de goede reeks kan doorzetten tegen subtopper DoCos. Regioploegen liggen DoCos wel, want HVC'10, Honselersdijk en VDL verloren van de Leidse ploeg. Alleen Lyra wist een punt over te houden aan de ontmoeting tegen DoCos. Sportclub Monster heeft tot nu toe pas één wedstrijd op sportpark Polanen gewonnen, één keer gelijk gespeeld en twee keer verloren.

HVC'10 speelt de topper tegen nummer twee RCL. De Hoekse ploeg zal moeten winnen om aansluiting te houden met in ieder geval RCL en DoCos en in mindere mate koploper Te Werve. HVC'10 heeft twee wedstrijden op rij niet kunnen winnen.

Honselersdijk kan bij eigen winst en verlies van HVC'10 over de streekgenoot heengaan op de ranglijst. De promovendus heeft een reeks van drie overwinningen op rij en treft in DSO een tegenstander die moeilijk te bespelen blijkt. Beide ploegen hebben evenveel punten. Een mooi duel op sportpark De Strijphorst.