Archief

Vooruitblik zaterdagvoetbal: Verburch treft Schipluiden

Komend weekend ontvangt Schipluiden Verburch, hoopt Maasdijk na vijf wedstrijden zonder zege een overwinning te boeken op Quick Steps en zal VELO moeten winnen van GDA om in het spoor te blijven van de bovenste ploegen.

Derde klasse B

In deze klasse staat maar één derby op het programma. Verburch gaat op bezoek bij Schipluiden. De thuisploeg heeft de drie punten nodig om mee te blijven doen met de bovenste ploegen. Verburch heeft de drie punten nodig om in het spoor te blijven van koploper Die Haghe en KMD.

KMD treft hekkensluiter SEV en heeft op papier een makkelijke middag op sportpark Suydervelt. De Wateringse ploeg kan zich revancheren op de nederlaag tegen Ariston'80. Streekgenoot MVV'27 kan koploper Die Haghe een voet dwars zetten. De Maaslandse ploeg heeft al vier wedstrijden op rij niet verloren en heeft de zaken op orde. Die Haghe heeft nog geen enkele nederlaag geleden.

Maasdijk smacht naar drie punten. De Maasdijkse ploeg heeft al vijf wedstrijden op rij niet weten te winnen. Aan de Lange Kruisweg speelt Maasdijk tegen Quick Steps een zes punten wedstrijd. De Haagse ploeg heeft drie punten meer.

Naaldwijk stond na drie wedstrijden op plaats twaalf en is inmiddels opgeklommen naar de zesde plaats op de ranglijst. De Naaldwijkse ploeg is de laatste vijf wedstrijden ongeslagen en is moeilijk te verslaan voor een tegenstander. Naaldwijk treft in Houtwijk de ploeg die VELO een week eerder versloeg.

VELO zal moeten winnen om in het spoor te blijven van de kopgroep en heeft dat ook nodig na twee onnodige nederlagen op rij. De Wateringse ploeg gaat in Loosduinen op bezoek bij GDA, dat voorlaatste staat.

Vierde klasse D

Quintus kreeg vorige week de eerste nederlaag te verwerken, nadat het vier wedstrijden ongeslagen was gebleven. De Heulse ploeg kan in de thuiswedstrijd tegen Semper Altius de nederlaag tegen titelkandidaat DVO'32 wegspelen. De degradant heeft twee punten minder dan Quintus.

MSV'71 is al zes wedstrijden op rij ongeslagen en haalde daarin veertien punten met als klapper de 13-0 overwinning van vorige week. Op eigen sportpark ontvangt MSV'71 het Vlaardingse DVO'32. Bij een overwinning op de titelkandidaat kan MSV'71 verder in de aanval op de top van deze klasse.