Archief
Paul Vis

Paul Vis

Vooruitblik zaalhandbal heren: DIOS treft Olympia'89

Komend weekend speelt DIOS in eigen huis de topper tegen Olympia'89, moeten de reserves van Koornneef W&S/Quintus winnen van WHC om in het kielzog te blijven van de bovenste ploegen en kan WPK/Westlandia wegkomen van de onderste regionen door te winnen van Atomium'61.

Eerste divisie

DIOS speelt in de eigen Ballonhal de topper tegen Olympia'89. De bezoekers zijn als promovendus de verrassende koploper en zijn een kopie van DIOS, dat een zelfde scenario bij haar debuut meemaakte in de eerste divisie. Bij winst op DIOS heeft het evenveel punten als Olympia'89. Nieuwegein kan eveneens mede-koploper worden. Olympia'89 heeft nog geen enkele nederlaag geleden in acht wedstrijden. DIOS heeft de laatste twee wedstrijden gewonnen en gaat aan kop in de tweede periode.

Streekgenoot Koornneef W&S/Quintus speelt een uitwedstrijd tegen WHC. De streekderby vindt plaats in sporthal Loosduinen waar de thuisploeg op zoek is naar houvast in de vorm van punten, want WHC heeft al vijf wedstrijden verloren in acht beurten. Quintus daarentegen heeft de punten nodig om in het kielzog te blijven van de koploper. De bovenste zes ploegen, waarvan Quintus nummer zes is, hebben een klein gaatje geslagen ten opzichte van de andere ploegen. Quintus kan versterkt aantreden, omdat het eerste niet speelt in verband met interlandwedstrijden.

Tweede divisie

Ondanks dat WPK/Westlandia op de voorlaatste plaats staat, is het verschil met de nummer twee, promovendus HVV'70, maar vier punten. Alle ploegen zijn aan elkaar gewaagd. De Naalwijkse ploeg speelt in Rotterdam tegen Atomium'61. De Rotterdamse ploeg heeft twee punten meer en heeft de voorgaande twee thuiswedstrijden in winst omgezet. Westlandia zal revanche halen voor de te groot uitgevallen nederlaag van vorige week tegen Heerle.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus ontvangt in de Eekhouthal SOS-Kwieksport. De Haagse bezoekers staan in de middenmoot. Quintus heeft de voorgaande vier wedstrijden gewonnen en kan de koppositie bij winst versterken.

Categorieen:
Sport