Archief
Paul Vis

Paul Vis

Vooruitblik zaalhandbal dames: Quintus tegen promovendus VZV

Komend weekend verdedigt Virto/Quintus de ongeslagen status tegen promovendus VZV, treft Veneco/VELO het op papier gelijkwaardige MHV'81 en kan Verburch tegen VHC de derde overwinning op eigen bodem pakken.

Eredivisie

Na de winst in en tegen Dalfsen treft Virto/Quintus in de Eekhouthal promovendus VZV. De ploeg uit 't Veld presteert in de knusse thuishal beter dan buitenshuis. Quintus verdedigt de ongeslagen status in eigen huis. De Heulse ploeg won twee keer en speelde eenmaal gelijk.



Eerste divisie


De reserves van Virto/Quintus zullen gemotiveerd aan de afworp staan in de streekderby tegen AJ Sports/Hellas. De Haagse ploeg heeft twee punten minder dan de Heulse ploeg en heeft een overwinning nodig om in het kielzog te blijven van de bovenste ploegen. In de Eekhouthal zal Quintus proberen om de ongeslagen status (alle vier wedstrijden gewonnen) te behouden.

Tweede divisie

Veneco/VELO wil graag de negatieve reeks stoppen en treft met MHV'81 op papier een gelijkwaardige tegenstander. De bezoekers uit Mill hebben één punt meer dan de Wateringse formatie. Bij winst kan VELO een aantal plaatsen stijgen mits streekgenoot Verburch ook de punten pakt.

De Poeldijkse ploeg verloor vorige week ook de tweede uitwedstrijd, maar kan in de thuiswedstrijd tegen VHC de derde overwinning op eigen bodem pakken. Bij winst stijgt Verburch op de ranglijst en kan het gelijk komen met Westlandia, dat twee punten meer heeft.

WPK/Westlandia ontvangt in sporthal De Pijl het ongeslagen Westsite. De Amsterdamse ploeg lijkt de titelkandidaat. Mocht Westlandia de tegenstander de eerste nederlaag van het seizoen bezorgen dan is het verschil tussen beide ploegen verkleind naar twee punten. De Naaldwijkse ploeg heeft de voorgaande twee thuiswedstrijden gewonnen.

Hoofdklasse D

In sporthal De Pijl treffen de reserves van WPK/Westlandia en Schipluiden elkaar. Beide ploegen hebben de punten hard nodig om weg te komen uit de onderste regionen van deze klasse. Westlandia heeft nog maar één punt uit vier wedstrijden. Schipluiden heeft één punt meer dan de streekgenoot. Na de wedstrijd kunnen de ploegen van plaats gewisseld zijn op de ranglijst. Duidelijk is dat het een moeilijk en lang seizoen wordt voor beide ploegen om zich tijdig veilig te spelen in deze klasse.