Dames Quintus verrassen landskampioen

Virto/Quintus heeft in de eredivisie voor een daverende verrassing gezorgd. In sporthal De Trefkoele wist de Heulse ploeg regerend landskampioen Dalfsen te trakteren op de eerste nederlaag van het seizoen. Na 60 minuten spelen vertrok Quintus met een knappe en ruime 32-24 overwinning op weg naar het Westland.

Quintus speelde een prima eerste helft en dicteerde het spel in deze topper. De bezoekers leidden in Overijssel zelfs met 16-3, waarna Dalfsen voor rust nog terugkwam tot 16-7. Na de pauze wist Quintus de voorsprong te behouden. Dalfsen kwam wel wat dichterbij, maar echt verontrustend werd het niet voor Quintus. Na 45 minuten spelen was de tussenstand 24-15 in het voordeel van de bezoekers. De laatste tien minuten gingen in met een voordelig marge van acht treffers (26-18). In de slotfase liep Quintus weer uit. Met nog vijf minuten op de klok was de stand 31-21.

Quintus won de tweede topper van het seizoen, nadat het eerst van VOC had verloren. Quintus blijft derde op de ranglijst met één punt achterstand op de koplopers Dalfsen en VOC.

Aanstaande zaterdag komt promovendus VZV op bezoek in de Eekhouthal.