Archief
foto Ruud de Jong WOS Media

foto Ruud de Jong WOS Media

Zaterdagvoetbal: Honselersdijk wint van Lyra; eersteklassers onderuit

Op de laatste speeldag van de eerste periodetitel wisten Westlandia en FC 's-Gravenzande niet tot winst te komen. Beide ploegen verloren. Honselersdijk won de derby tegen Lyra. Sportclub Monster won weer. HVC'10 speelde gelijk en VDL verloor.Tweede divisie

Excelsior Maassluis heeft aan de uitwedstrijd tegen FC Lienden een punt overgehouden. Na 90 aantrekkelijke minuten op de Betuwe eindigde het duel tussen beide elftallen in 1-1. Excelsior Maassluis blijft op plaats vier staan.

Eerste klasse B


FC 's-Gravenzande en Westlandia hebben niet kunnen profiteren van het puntverlies van koploper Nootdorp. Sterker nog, beide ploegen moesten hun meerdere erkennen in de tegenstander.

Op het Julianasportpark incasseerde de thuisploeg de eerste nederlaag van het seizoen. Promovendus sportclub Feyenoord won met 3-1. FC 's-Gravenzande blijft op plaats twee staan en heeft nu vijf punten achterstand op koploper Nootdorp.

Westlandia verslikte zich voor de tweede keer op rij tegen een laag geplaatste tegenstander. Nummer twaalf ARC kwam op bezoek op sportpark De Hoge Bomen en vertrok met een 3-2 overwinning. Westlandia verloor voor de tweede keer op rij en kreeg in deze wedstrijden tien doelpunten tegen. De Naaldwijkse ploeg zakte naar plaats zeven op de ranglijst.

Volgende week staat de Westlandse derby tussen Westlandia en FC 's-Gravenzande op de kalender.

Tweede klasse C

De streekderby tussen Honselersdijk en Lyra leverde een verdiende overwinning op voor Honselersdijk. Op sportpark De Strijphorst behaalde de thuisploeg door een 3-1 zege de derde overwinning op rij. Lyra verloor voor de vierde keer dit seizoen en blijft onderaan de ranglijst staan. Honselersdijk is nu zesde en Lyra blijft tiende.

VDL zit in de hoek waar de klappen vallen. Voor de vierde keer op rij moest VDL de zege laten aan een tegenstander. DoCos won op eigen veld met 1-0 van VDL, dat op plaats elf blijft staan. Volgende week staat de streekderby tussen VDL en Lyra op het programma.

De subtopper tussen CWO en HVC'10 einde onbeslist. In Vlaardingen was de eindstand 1-1. Door dit resultaat zakten beide ploegen één plaats op de ranglijst. Dit komt door de overwinning van DoCos. HVC'10 staat nu vierde.

Sportclub Monster lijkt de zaken op orde te hebben nadat het wederom een driepunter aan het totaal kon toevoegen. In Leiden wist sportclub Monster met maar liefst 6-2 te winnen van UVS. Sportclub Monster blijft op plaats negen staan.