WPK Westlandia 1

Zaalhandbal dames: ruime winst Westlandia en teams Quintus

De regioploegen Westlandia en de twee teams van Quintus wonnen hun wedstrijd vrij eenvoudig. VELO, Verburch en Schipluiden verloren hun duels.

Virto/Quitus kan vol vertrouwen de midweekse wedstrijd tegen landskampioen Dalfsen tegemoet gaan. De Heulse ploeg won ook de vierde wedstrijd op rij. Hekkensluiter Klink Nijland/Kwiek werd met gemak op zij gezet. In sporthal Tijenraam in Raalte eindigde het duel in een 32-16 overwinning. Na 20 minuten speen was al duidelijk dat voor de thuisploeg voor de achtste keer geen punt te halen was. Quintus leidde al ruim met 17-8. Na de pauze wist de Heulse ploeg de voorsprong langzaam uit te bouwen. Na ruim 40 minuten was de tussenstand 24-13 en tien minuten later stond een 27-13 op het scorebord. Uiteindelijk won Quintus dus met 32-16. Aanstaande donderdag wacht Dalfsen en volgende week wacht het verrassende VZV, dat als promovendus knap zesde staat, maar had vanavond niets in te brengen tegen Dalfsen.

De reserves van Quintus blijven goed meedoen in de bovenste regionen. In sporthal De Vijfkamp in Eindhoven was de Heulse ploeg de sterkste in de topper tegen PSV Handbal. Quintus wist de vierde overwinning op rij te pakken en won vrij gemakkelijk met 38-22. Quintus blijft in de top drie staan

Verburch kan het verschil in uitwedstrijden dit seizoen nog niet maken. Voor de tweede keer buiten Poeldijk moest Verburch de winst laten aan de opponent. In sporthal Elderveld in Arnhem bleek thuisploeg AES Arnhem net te sterk voor de Poeldijkse ploeg. Beide ploegen deden niet aan elkaar onder, echter de thuisploeg was beter in het afronden van de kansen. De ruststand was 10-9 in het voordeel van de Arnhemse ploeg. AES Arnhem won met 23-19.

Het wil nog niet vlotten met Veneco/VELO deze competitie. Na de overwinning in de openingswedstrijd volgde twee wedstrijden zonder punt. In en tegen Dongen kon er wederom geen punt aan het totaal worden toegevoegd. In sporthal De Salamander bleek de thuisploeg een maatje te groot voor de Wateringse ploeg. Dongen leidde halverwege de wedstrijd me 16-11. De winst ging naar de Brabantse ploeg met 31-21.

In sporthal De Pijl legde WPK/Westlandia promovendus Oliveo over de knie. Het eerste kwartier ging gelijk op, waarna Westlandia uitliep op de tegenstander uit Pijnacker. Oliveo wist zich weer terug te knokken in de wedstrijd en wist de schade bij rust klein te houden. Westlandia leidde met 16-14. Na de pauze startte de thuisploeg sterk en wist het een gaatje te slaan en legde daarmee de basis voor de uiteindelijke 41-28 overwinning.

De uitwedstrijd tegen Heerle in sporthal De Omganck in Wouw eindigde voor Schipluiden in de tweede nederlaag op rij op. De thuisploeg had op elke positie wel een snelle, beweeglijke speelster end aar had Schipluiden in de eerste helft moeite mee. Tevens was defensief Heerle sterker dan het aanvallende Schipluiden, dit leverde wat onnodige fouten op. Heerle leidde halverwege met 16-7. Na de pauze had de ploeg uit Midden-Delfland de zaken meer op orde en kon het meekomen in de wedstrijd. Toch konden de bezoekers het tij niet meer keren en verloren met 31-19. Schipluiden staat nu op plaats negen.

De degradatiewedstrijd, al vroeg in het seizoen, tussen NEA en de reserves van WPK/Westlandia is een prooi geworden voor de ploeg uit Ouderkerk aan den Amstel. In sporthal De Bindelwijk was handbalvereniging Net Even Anders duidelijk te sterk voor de Naaldwijkse ploeg. De thuisploeg won ook de tweede thuiswedstrijd met het seizoen nu met 31-18. De ruststand was gelijk: 12-12. Voor Westlandia dreigt een zwaar seizoen om in deze klasse te blijven. Westlandia staat voorlaatste.