Archief
foto Martijn Molenaar WOS Media

foto Martijn Molenaar WOS Media

Badminton: VELO verliest topper

Van Zundert/VELO is tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Dit gebeurde in de topper tegen AviAir Almere. De bezoekers vertrokken met een 5-3 overwinning terug naar Flevoland.

De herendubbel van Jim Middelburg en Alex Vlaar werd in twee games gewonnen. Daarna volgde een overwinning in het damesdubbel van Lisa Khaboel-Malaihollo en Myke Halkema. Dit gebeurde in drie games.

Van de vier singles wist VELO geen enkele te winnen, waardoor Almere op een 4-2 voorsprong kwam. Vlaar, Khaboel-Malaihollo, Rowan Scheurkogel en Marleen Kuipers verloren allen in twee games.

In de mixdubbels moest VELO de eerste nederlaag van het seizoen zien af te wenden. Middelburg en Halkema wonnen in twee games. Helaas voor de thuisploeg waren Ewout Beukers en Marit Willemsen in twee games niet opgewassen tegen hun opponenten.

VELO blijft voor in ieder geval een dag nog koploper in de Carlton eredivisie. Streekgenoot DKC kan morgen langszij komen of over VELO heengaan. DKC ontvang Forza Amersfoort. Het verschil tussen VELO en DKC bedraagt vijf wedstrijdpunten.

Indien Roosterse BC morgen twee wedstrijdpunten verliest tegen Victoria dan plaatst VELO zich officieel voor de play-offs.

Categorieen:
Sport