Zaterdagvoetbal: VELO verliest topper van Die Haghe

De strijd om de eerste periode gaat in de derde klasse B tussen drie ploegen, namelijk Die Haghe, KMD en VELO. Laatstgenoemde ploeg verloor door twee treffers in blessuretijd van mede-koploper Die Haghe. KMD wurmde zich tussen deze twee ploegen op de ranglijst. Bij MSV'71 was Christiaan van der Pol de gevierde man met zeven treffers.

De topper in deze klasse tussen VELO en Die Haghe eindigde in een 3-2 overwinning voor de bezoekers uit Loosduinen. Aan de Noordweg was het een spannende wedstrijd met een bloedstollend einde. Mick van Elswijk scoorde vier minuten voor tijd zijn tweede treffer van de middag en leek zijn ploeg een 2-1 overwinning te bezorgen. Leek, want Die Haghe sloeg in de blessuretijd hard toe en trok met twee goals de overwinning naar zich toe. VELO verloor zijn ongeslagen status en staat nu derde op de ranglijst.

KMD is opgeklommen naar een tweede plaats op de ranglijst. Op sportpark Suydervelt won KMD met 4-2 van Quick Steps en dat was de vierde overwinning op rij. Die Haghe, KMD en VELO gaan op de laatste speeldag van de eerste periode uitmaken wie de eerste prijs van het seizoen gaat pakken.

MVV'27 en Naaldwijk deden goede zaken door lager geplaatste ploegen te verslaan, waardoor de twee ploegen afstand nemen van de gevaarlijke plaatsen. MVV'27 bracht streekgenoot Maasdijk verder in de problemen door aan de Lange Kruisweg met 3-1 te winnen. De Maaslandse ploeg leidde met 2-0 voordat Maasdijk wat terug kon doen. In een spannende slotfase wist MVV'27 de zege veilig te stellen door het scoren van het derde doelpunt. MVV'27 staat op plaats vier. Maasdijk blijft twaalfde.

Naaldwijk versloeg promovendus Loosduinen met 3-0 en behaalde de derde overwinning uit vier wedstrijden. Inmiddels is Naaldwijk gestegen naar plaats zeven, waar het na drie wedstrijden op plaats twaalf stond.

Schipluiden moest diep gaan tegen Houtwijk. Op sportpark Keenenburg nam de Haagse ploeg een 2-0 voorsprong, maar verliest Schipluiden met een 4-2 nederlaag. Schipluiden blijft zesde op de ranglijst.

Verburch heeft voor de derde keer op rij niet kunnen winnen. Nummer voorlaatst GDA hield de voormalige koploper op een gelijkspel. Verburch leidde wel met 1-0, maar GDA kwam terug tot 1-1 en dat was ook de eindstand. Verburch staat op plaats vijf.

Vierde klasse D

MSV'71 behaalde de grootste overwinning van dit seizoen. Op bezoek bij fusieclub AGE-GGK won de ploeg uit Maassluis met maar liefst 9-1. Christiaan van der Pol was met zeven treffers het middelpunt van de belangstelling, maar dat deed niets af aan de teamprestatie. MSV'71 staat vijfde op de ranglijst en bleef voor de vijfde keer op rij ongeslagen.

Quintus kon tegen mede-koploper VOB een 1-0 voorsprong niet over de eindstreep brengen. NA een spannende wedstrijd eindigde het duel in 1-1. Door dit resultaat en de winst van de andere koploper CION is Quintus uitgeschakeld in de strijd om de eerste periode. De Heulse ploeg staat zesde op de ranglijst.