foto Leo de Jong  1

foto Leo de Jong 1

Zaalhandbal dames: Quintus en Verbruch winnen

Quintus haalde een moeilijke overwinning op V&L. Verburch bleef voor de tweede keer op rij ongeslagen in eigen huis. De reserves van Quintus wonnen bij de hekkensluiter. Alleen Westlandia moest de punten laten aan de tegenstander.

Na een spannende wedstrijd wist Virto/Quintus toch de twee punten in Kwintsheul te houden. Vlug en Lenig uit Geleen kwam op bezoek in de Eekhouthal en vertrok met een 26-24 nederlaag. Eigenlijk had Quintus zich het zelf makkelijker kunnen maken, ware het niet dat de ploeg de tegenstander terug in de wedstrijd liet komen door onrustig en onnauwkeurig te spelen.

Quintus opende de wedstrijd goed en kwam op een 5-2 voorsprong. Deze marge kon de Heulse ploeg lang in stand houden. Quintus liep zelfs uit naar een vijf doelpunten voorsprong (13-8), maar zag daarna de opponent voor de pauze terugkomen in de wedstrijd. De thuisploeg leidde bij rust nog wel, maar de marge was inmiddels teruggelopen tot twee doelpunten (16-14).

Na de pauze opende Quintus wederom goed en kwam het op een 20-16 voorsprong. V&L ging daarna ook één-op-één verdedigen op Tessa van Zijl en dat betekende dat de aanval van de thuisploeg ging haperen. Daarnaast bleek de Geleense doelvrouwe een sta in de weg. Ruim zeven minuten wist Quintus niet tot score te komen. V&L kwam tot 21-21 na 50 minuten spelen. Daarna wist Quintus een 23-22 voorsprong te nemen met nog ruim vijf minuten te spelen. In de slotfase moest Quintus het doen met twee speelsters minder en toch wist V&L niet te profiteren en tot twee keer toe stond keepster Esther de Vos een treffer in de weg. Na een 24-24 tussenstand scoorden achtereenvolgens Angelique van Duijvenbode en Sabine Vollebrengt de laatste twee treffers van de wedstrijd.

Het puntloze Hercules stuntte afgelopen week tegen Hellas in de beker. Derhalve waren de reserves van Virto/Quintus gewaarschuwd. De Heulse ploeg was goed op dreef tegen de promovendus. Keepster Kim Hersbach was in de tweede helft veelvuldig een sta in de weg, Dorien van Wissen was zeer doeltreffend en defensief speelde Meliassa Radder een sterke wedstrijd. Dankzij een 14-12 voorsprong bij rust won Quintus met 27-21.

Na de grote nederlaag van vorige week tegen Dongen herstelde Verburch zich knap in de thuiswedstrijd tegen MHV'81. De Poeldijkse ploeg leverde een teamprestatie door de Brabantse ploeg met 29-25 te verslaan. De ruststand in de Jan van der Valkhal was 13-11 in het voordeel van de thuisploeg. Het was tevens de tweede thuisoverwinning voor Verburch uit twee wedstrijden. MHV'81 leed de tweede nederlaag van het prille seizoen en moet nog een week wachten op de eerste zege.

WPK/Westlandia ging op bezoek bij Nieuwegein en had het moeilijk. In sporthal Galecop was het een wedstrijd die gelijk opging. Uiteindelijk moest Westlandia de winst laten aan de thuisploeg. Nieuwegein won met 26-25. Westlandia wacht nog op de eerste zege in een uitwedstrijd.