Archief

Veldkorfbal: alleen winst voor Dijkvogels

Van alle vijf regioploegen wist alleen Dijkvogels de volle buit te pakken in de laatste speelronde voor het zaalseizoen gaat beginnen en is daardoor terug de kampioensrace. Valto liet zich op eigen veld verrassen door Fortis en gaat met twee andere ploegen aan de leiding. ODO en CKC Maassluis kunnen het kampioenschap nu al vergeten. ONDO verloor voor het eerst na twee overwinningen.





Eerste klasse E

Valto is tegen de eerste thuisnederlaag van het seizoen aangelopen. Op sportpark De Zweth bleek Fortis te sterk voor de mede-koploper. De bezoekers uit Oost-Souburg gaven hun provinciegenoot ONDO hierdoor de gelegenheid om op de ranglijst langszij de Lierse ploeg te komen. ONDO won de topper van Albatros en op de helft van de competitie zijn er drie koplopers: Valto, ONDO en Albatros.

Eerste klasse F

Na twee overwinningen op rij moest ONDO weer haar meerdere erkennen in een tegenstander. VEO, dat drie wedstrijden op rij won, was in Voorburg te sterk voor de 's-Gravenzandse formatie. De thuisploeg won met 21-15. ONDO staat op een zevende plaats.

Tweede klasse G

ODO en CKC Maassluis sluiten met DES en Viking de eerste seizoenshelft af op een gedeelde derde plaats en de strijd om het kampioenschap lijkt te zijn verloren. ODO leed tegen koploper RWA de tweede thuisnederlaag van het seizoen en dat was het derde verliespartij op rij. Op sportpark De Commandeur leidde de thuisploeg halverwege de wedstrijd met 11-9, maar moest de winst in de slotfase van de wedstrijd laten aan de tegenstander. RWA won met 17-16.

Streelgenoot CKC Maassluis deelde de punten met Viking. De ruststand was 7-7, waarna een doelpuntrijke tweede helft volgde. CKC Maassluis wist op het Wipperspark tot twee keer toe een voorsprong van drie treffers niet over de eindstreep te halen. Viking kwam na een10-7 achterstand terug tot 11-11, waarna de thuisploeg weer een marge nam van drie treffers (15-12). Viking kwam weer terug en in een spannende slotfase deelden beide ploegen de punten: 18-18.

Derde klasse K


De strijd om het kampioenschap is in deze klasse weer open na het verlies van koploper Seolto in de topper tegen Ventura Sport. Hierdoor doet Dijkvogels weer volop mee in de race om het kampioenschap. Dijkvogels won het treffen tegen ADO, dat evenveel punten had als de Westlandse ploeg. Op sportcomplex Trekdam in's-Gravendeel won Dijkvogels met 18-9 en staat derde met één punt achterstand op de koplopers Seolto en Ventura Sport.

Categorieen:
Westland Maassluis Sport