Archief
Website FCG 2

Website FCG 2

Vooruitblik zaterdagvoetbal: VELO treft directe concurrent Die Haghe

Komende zaterdag kan FC 's-Gravenzande zich vestigen in de top van de eerste klasse B, strijden Honselersdijk en VDL tegen elkaar om weg te lopen van de onderste regionen in de tweede klasse C en neemt VELO het op tegen Die Haghe voor behoud van de koppositie in de derde klasse B.

Tweede divisie

Excelsior Maassluis gaat op bezoek bij Kozakken Boys in Werkendam. De thuisploeg staat één punt boven de tricolores. Kozakken Boys heeft de laatste twee wedstrijden niet weten te winnen. Excelsior Maassluis won de laatste drie wedstrijden zonder tegendoelpunt.

Eerste klasse B

Westlandia gaat op bezoek bij nummer voorlaatst Voorschoten'97 en kan in ieder geval plaats drie behouden. Voorschoten'97 wacht na zes wedstrijden nog steeds op de eerste overwinning. Indien Westlandia wint en Brielle punten laat liggen dan stijgt de Naaldwijkse ploeg naar plaats twee op de ranglijst.

FC 's-Gravenzande gaat op bezoek bij hekkensluiter Neptunus-Schiebroek, dat nog geen driepunter behaald heeft. Indien Brielle en Westlandia verliezen en FC 's-Gravenzande voor de derde keer op rij wint, dan stijgt het twee plaatsen naar de tweede plaats op de ranglijst.

Tweede klasse C

In de streekderby tegen Honselersdijk kan VDL zich revancheren van twee nederlagen op rij. De opponent is twee wedstrijden ongeslagen en staat één punt op de ranglijst voor op VDL. Een belangrijk duel voor beide ploegen in de onderste regionen van deze klasse.

Sportclub Monster kan het vertrouwen verder opvijzelen. Vorige week won de Monsterse ploeg verrassend van CWO en kan tegen hekkensluiter Kethel Spaland voor de tweede keer dit seizoen een overwinning pakken.

Lyra behaalde vorige week de eerste driepunter en de vraag is of de ingezette lijn doorgezet kan worden. De Lierse ploeg is vier wedstrijden op rij ongeslagen en heeft daarin zes punten vergaard. Op sportpark De Zweth is CWO te gast, dat vorige week verloor van sportclub Monster.

HVC'10 speelt de topper tegen DoCos. Op sportpark De Rondgang verdedigt mede-koploper HVC'10 vier punten voorsprong op de bezoekers. Winst is voor HVC'10 noodzakelijk om mee te blijven doen in de strijd om de eerste periodetitel.

Derde klasse B

De topper van het weekend is de strijd om de eerste plaats tussen de twee koplopers VELO en Die Haghe. Aan de Noordweg hopen beide ploegen de eerste nederlaag van het seizoen te ontlopen. Het kan zelfs zijn dat beide ploegen de koppositie moeten gaan laten aan KMD, dat bij een overwinning tegen Quick Steps en een gelijkspel in de topper de koppositie voor zich alleen zal hebben.

De streekderby tussen Maasdijk en MVV'27 staat altijd bol van doelpunten. Voor Maasdijk een belangrijke wedstrijd, want de ploeg heeft drie nederlagen op rij geleden en heeft de laatste twee wedstrijden niet weten te scoren. MVV'27 is bezig aan een goed seizoen en staat in de subtop en kan zich bij winst wegspelen bij de onderste ploegen.

Naaldwijk treft op sportpark De Hoge Bomen promovendus Loosduinen, dat wisselvallig presteert. Naaldwijk daarentegen lijkt na een zwak begin orde op zaken te hebben gezet en gaat voor de vierde wedstrijd op rij zonder nederlaag.

Schipluiden behaalde vorige week een minieme overwinning en kan bij winst op Houtwijk, dat een week geleden een 6-1 nederlaag incasseerde tegen een ontketend KMD, weglopen van de onderste ploegen.

Verburch kan de eerste overwinning na twee wedstrijden zonder zege pakken. In de streekderby tegen GDA gaat de Poeldijkse ploeg voor de vierde driepunter van het seizoen. Bij winst blijft Verburch in het kielzog van de koplopers.

Vierde klasse D

Quintus ontvangt aan de Leeuwerik mede-koploper VOB en kan bij winst in de race blijven voor winst van de eerste periode. Sterker nog, de Heulse ploeg kan voor de vierde keer op rij de drie punten pakken.

MSV'71 heeft op papier een gemakkelijke tegenstander. Fusieclub AGE-GGK is gastheer en heeft pas vier punten verzameld. MSV'71 kan voor de vijfde keer op rij ongeslagen blijven, maar dit zal niet voldoende zijn om mee te strijden om de eerste periodetitel.