Archief
Sjoerd de Vos 3

Sjoerd de Vos 3

Vooruitblik veldkorfbal: Laatste speelronde op het veld

De laatste speelronde van de veldkorfbalcompetitie wordt komend weekend gespeeld. Hierna gaan de ploegen zich opmaken voor de strijd in de zaal.

Eerste klasse E

Valto kan de eerste seizoenshelft afsluiten als enige koploper. De Lierse ploeg zal dan zelf wel moeten winnen van Fortis en moet dan afwachten of mede-koploper Albatros punten laat liggen in de topper tegen ONDO.

Eerste klasse F

ONDO heeft vertrouwen getankt uit de laatste twee overwinningen en heeft daardoor de middenmoot weer in het vizier. Een opsteker zal het zijn als de 's-Gravenzandse ploeg wint van nummer drie VEO, dat de laatste drie wedstrijden wist te winnen.

Tweede klasse G

ODO en CKC Maassluis kunnen stuivertje wisselen op de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt één punt in het voordeel van ODO. De Maaslandse formatie treedt aan tegen koploper RWA en zal zich voor eigen publiek willen revancheren voor de afgelopen twee nederlagen. Bij winst blijft ODO de streekgenoot voor op de ranglijst.

CKC Maassluis ontvangt op het Wipperspark Viking, dat evenveel punten heeft als de thuisploeg. Bij winst blijft CKC Maassluis in ieder geval nummer vier op de ranglijst.

Derde klasse K

Dijkvogels kan de veldcompetitie afsluiten als nummer twee van de ranglijst. Dijkvogels zal dan zelf moeten winnen van ADO, dat evenveel punten heeft als de Maasdijkse ploeg, en nummer twee Ventura Sport zal moeten verliezen van koploper Seolto. Misschien kan Dijkvogels profiteren van een gunstige uitslag in de topper. Seolto moet dan verliezen, waardoor de strijd om het kampioenschap weer open is.