Archieffoto facebook Verburch

Zaalhandbal dames: nederlaag voor Schipluiden en Verburch

De eerste competitiewedstrijd van Schipluiden leverde direct een nederlaag op. Verburch moest een grote nederlaag incasseren na een off-day in de tweede helft. Het tweede team van Quintus won voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd.

De reserves van Virto/Quintus hebben de ongeslagen in thuiswedstrijden behouden. In de Eekhouthal kwam degradant DSS op bezoek. Quintus leidde halverwege de wedstrijd met 17-10. Na de pauze bleef het verschil bestaan en kon de thuisploeg nog uitlopen naar een uiteindelijke marge van elf doelpunten. Quintus won met 34-23 en staat nu op plaats vijf.

Tweede divisie B

Na de overwinning van vorige week volgde voor Verburch een deceptie tegen Dongen. De Poeldijkse ploeg had een off-day en daar wist de Brabantse opponent wel raad mee. In sporthal De Salamander was in de eerste helft niets te merken van een verschil tussen beide ploegen. De ruststand was met 12-10 wel in het voordeel van Dongen. Na de pauze ging het mis bij Verburch en moest het een 33-19 nederlaag incasseren. Alleen Westsite en Dongen hebben nog het volle aantal van vier punten uit twee wedstrijden.

Hoofdklasse D

De opening van de competitie eindigde voor Schipluiden in een nederlaag tegen de reserves van Hellas. De degradant uit de Tweede Divisie was in de Hellashal te sterk voor de ploeg uit Midden-Delfland. Ontevreden was Schipluiden niet, want bij rust leidde de ploeg met 11-9. Na de pauze bleek Hellas individueel sterker te zijn en wist de Haagse ploeg de achterstand om te zetten in een 22-17 overwinning.