Archief
foto Leo de Jong

foto Leo de Jong

Zaterdagvoetbal: Verburch en VELO spectaculair gelijk

De strijd om de eerste periodetitel is na speelronde zes alleen maar spannender geworden in de derde klasse B. De twee koplopers VELO en Die Haghe speelden gelijk waardoor KMD op één punt komt van deze twee ploegen. In de vierde klasse D doet Quintus mee voor de eerste periode na de derde winst op rij.

Derde klasse B

De koplopers VELO en Die Haghe liepen in de strijd om het kampioenschap averij op. Beide ploegen kwamen niet verder dan een gelijkspel. KMD profiteerde van deze misstap en is de koplopers tot op één punt genaderd.

In een spectaculaire derby tussen Verburch en VELO waren er naast doelpunten ook gele en rode kaarten te zien. Verburch eindigde de wedstrijd met tien man na het wegzenden van Thomas Berendse en trainer Dennis van der Steen werd naar de tribune verwezen. De ruststand aan de Arckelweg was 2-2. Na de pauze had VELO bij een 3-3 tussenstand op voorsprong kunnen komen, maar de gegeven penalty werd door de Poeldijkse doelman gekeerd. Vanaf dat moment moest Verburch verder met 10 spelers en kwam zelfs op voorsprong. In een spannende slotfase kwam VELO voor de laatste keer langszij: 4-4. VELO blijft koploper op doelsaldo en Verburch staat op plaats vier. Poeldijker Luc van der Knaap trof drie keer doel.

Bij Naaldwijk lijken de puzzelstukjes in elkaar te vallen. Voor de derde keer op rij bleef de Naaldwijkse ploeg ongeslagen. Op bezoek bij mede-koploper Die Haghe wist Naaldwijk een punt te pakken dankzij een 1-1 gelijkspel. Naaldwijk is inmiddels opgeklommen naar de zevende plaats op de ranglijst.

KMD profiteerde van het gelijkspel van de twee koplopers en laat zien dat het een mede-titelkandidaat is. De Wateringse ploeg sv Houtwijk in Den Haag met 6-1 en staat nu op plaats drie en heeft één punt achterstand op de koplopers. Jules Maring was vier keer succesvol.

Maasdijk lijkt het spoor volledig bijster te zijn. De uitbeurt tegen de studenten van Ariston'80 leverde een 6-0 nederlaag op. De ruststand was 1-0. Voor Maasdijk was het de tweede wedstrijd op rij zonder doelpunt. De ploeg staat nu op plaats 12.

MVV'27 is terug te vinden op plaats vijf. In en tegen Loosduinen won de Maaslandse ploeg met 2-1. Dit was de tweede overwinning op rij.

Schipluiden hield voor de eerste keer dit seizoen de nul achterin en dat betekende gelijk de eerste overwinning na drie nederlaag op rij. Quick Steps werd op een 1-0 nederlaag getrakteerd. Schipluiden staat op plaats zes.

Vierde klasse D

Quintus blijft meedoen in de strijd om de eerste periode. De Heulse ploeg won voor derde keer op rij. In Schiedam won Quintus met 2-1 van SVV. Quintus staat op plaats vijf en heeft zes punten achterstand op twee koplopers, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld.

MSV'71 speelde voor de derde keer dit seizoen gelijk. Op bezoek bij DVC kwam MSV'71 niet verder dan 2-2. Door dit resultaat zakt MSV'71 een plaats op de ranglijst en staat u zesde.