Archief
Paul Vis

Paul Vis

Vooruitblik zaalhandbal: DIOS in de race voor periodetitel

Dit weekend wordt de derby tussen WPK/Westlandia en VELO gespeeld, strijden de heren van DIOS tegen Snelwiek Rotterdam 2 om kans te houden op de periodetitel en starten de dames van Schipluiden en WPK/Westlandia 2 de competitie in de Hoofdklasse D.

Heren

Eerste divisie

DIOS en de reserves van Koornneef/Quintus zijn op jacht naar de eerste prijs van het seizoen: de periodetitel staat binnenkort op het spel en naast de twee streekgenoten zijn meerdere kanshebbers. De eerste periodetitel gaat over zes wedstrijden.

DIOS zal in de eigen Ballonhal moeten afrekenen met zo'n kanshebber, namelijk het gepromoveerde Snelwiek Rotterdam 2. Beide ploegen liepen afgelopen weekend tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. De twee opponenten zullen er alles aan doen om de tweede nederlaag op rij te voorkomen.

Quintus zal de koppositie willen behouden en zal dan moeten winnen van het derde team van Fiqas/Aalsmeer. De Aalsmeerse ploeg heeft pas één wedstrijd gewonnen.

Tweede divisie B

WPK/Westlandia zal zich willen revancheren van de nipte nederlaag tegen Gemini. In Voorschoten is HVV'70 de tegenstander, die de eerste wedstrijd wel wist te winnen. De Naaldwijkers moeten vroeg uit de veren, want de wedstrijd staat voor zondagochtend om 10.45 uur geprogrammeerd.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus start de competitie tegen HVOS in Spijkenisse.

Dames



Eerste divisie


De reserves van Virto/Quintus ontvangen in eigen sporthal het gedegradeerde DSS.

Tweede divisie B

Veneco/VELO en Verburch zullen in de tweede wedstrijd van het seizoen de ongeslagen status willen behouden. WPK/Westlandia zal de eerste overwinning willen behalen na de nederlaag in de openingswedstrijd. Dit moet de Naaldwijkse ploeg dan realiseren in de streekderby tegen VELO. De wedstrijd wordt zaterdagavond gespeeld in sporthal De Pijl.

Verburch gaat een dag later op bezoek bij Dongen, voor beide ploegen hun eerste wedstrijd. In het afgelopen seizoen won Dongen in eigen huis met 26-15 van de Poeldijkse ploeg. De wedstrijd in de Jan van der Valkhal eindigde in 24-24.

Hoofdklasse D

Schipluiden en de reserves van WPK/Westlandia beginnen aan de competitie. Beide ploegen spelen een uitwedstrijd, respectievelijk tegen de reserves van Hellas en Ventura.

Categorieen:
Poeldijk Naaldwijk Sport