Archief
Valto archieffoto

Valto archieffoto

Vooruitblik veldkorfbal: Valto moet winnen van Excelsior

Dit weekend moet Valto winnen van Excelsior om de gedeelde koppositie te behouden, kan ONDO weglopen van nummer laatst Rapid en moet ODO punten pakken tegen DES om in het spoor te blijven van koploper RWA.

Eerste klasse E

Valto heeft een flow te pakken van drie overwinningen op rij. Kan de Lierse formatie de gedeelde koppositie behouden? Valto zal dan moeten winnen van Excelsior. Een lastige opgave, want de Delftse ploeg staat twee punten achter de drie koplopers Valto, ONDO en Albatros.

Eerste klasse F

ONDO heeft vertrouwen getankt uit de overwinning op IJsselvogels en heeft dat ook nodig in aanloop naar de degradatiewedstrijd tegen Rapid. Op het Juliana Sportpark kan ONDO het verschil met het puntloze Rapid vergroten naar vier punten.

Tweede klasse G

ODO kan zich in de wedstrijd tegen DES revancheren van de nederlaag tegen Viking. De Maaslandse ploeg moet de punten pakken om in het spoor te blijven van koploper RWA, dat twee punten meer heeft.

CKC Maassluis gaat op bezoek bij runner-up KOAG. In Krimpen aan den IJssel zal CKC Maassluis willen doorborduren op de winst van afgelopen weekend op ACKC.

Derde klasse K

Dijkvogels kan in het thuisduel tegen hekkensluiter Olympia de (gedeelde) derde plaats behouden. Hierdoor blijft de Maasdijkse ploeg in de race voor plaats twee. Koploper Seolto heeft drie punten meer.