Archief

Lierse sportverenigingen ontevreden met huurverhogingen

Sportverenigingen in De Lier zijn niet te spreken over de huurverhogingen van het sportcentrum Vreeloo en gymzaal 't Achterlaantje. Dat schrijft het Liers Sport Overleg (LSO) in een brief aan het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Westland. De huur zou het komende jaar met 25% toenemen.

"Het is momenteel al moeilijk om, als gevolg van het dalen van de ledenaantallen en het wegvallen van sponsorinkomsten, de exploitatie rond te krijgen", laat het LSO weten. "Om de huurverhoging te kunnen betalen lopen de verenigingen het risico leden te verliezen."

Daarnaast was het LSO naar eigen zeggen zelf niet ingelicht vanuit de gemeente over de verhogingen, maar is deze communicatie richting de verenigingen zelf gegaan. Ook heerst er onduidelijkheid over het doel van de verhoging en het uiteindelijke huurbedrag dat verlangd wordt.

"Sommige verenigingen geven aan, straks genoodzaakt te worden uit te zien naar alternatieve, goedkopere accommodaties", aldus het LSO. Het verzoek vanuit dit orgaan is om de aangekondigde verhoging nogmaals te bezien en de mogelijkheden te onderzoeken om de verhogingen te beperken.

Categorieen:
De Lier Westland Sport