Archief

Zaterdagvoetbal: HVC'10 naar koppositie

Excelsior Maassluis won voor de tweede keer op rij zonder tegendoelpunt te incasseren. FC 's-Gravenzande won eveneens zonder tegentreffer. Westlandia kreeg na drie wedstrijden weer een tegentreffer te incasseren. Lyra speelde weer gelijk en kon net als sportclub Monster weer niet winnen. Honselersdijk pakte een knap punt bij Te Werve.Tweede divisie

Excelsior Maassluis heeft de wedstrijd tegen TEC met 2-0 gewonnen. Matchwinner werd Vincent van den Berg die beide doelpunten voor zijn rekening nam. Bij een 10 voorsprong stopte Jean-Paul van Leeuwen een strafschop van TEC. Na 66 minuten spelen werd de wedstrijd een kwartier stilgelegd in verband met onweer. Door deze overwinning stijgt Excelsior Maassluis naar de achtste plaats op de ranglijst. Volgende week komt hekkensluiter Hardenberg naar Maassluis.

Voor Excelsior Maassluis komen twee belangrijke wedstrijden. Uit tegen TEC (aanstaande zaterdag) en week later thuis tegen HHC Hardenberg. Beide ploegen staan onder de tricolores. Bij goede scores kan Excelsior Maassluis weglopen bij de onderste ploegen. Lukt het de tricolores om de eerste uitwedstrijd van het seizoen te winnen, de voorgaande drie ontmoetingen buiten Maassluis gingen verloren.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande heeft voor de eerste keer deze competitie de nul achterin gehouden. Opvallend was dat de 's-Gravenzanders net als in de voorgaande drie wedstrijden twee keer tot score kwamen. In Rotterdam won FC 's-Gravenzande met 2-0 van XerxesDZB.

Westlandia incasseerde net als de ongeslagen koploper Nootdorp, Deltasport en FC 's-Gravenzande wederom geen nederlaag in de eerste vijf speelronden. De strijd tegen mede-promovendus SVC'08 eindigde in een 1-1 gelijkspel. Na drie wedstrijden werd de Naaldwijkse keeper weer gepasseerd..

Tweede klasse C

Honselersdijk heeft gestunt tegen koploper en mede-promovendus Te Werve. In Rijswijk hield de Honselse ploeg knap een punt over aan het treffen tegen de kampioen van vorig jaar. Beide doelpunten vielen na rust. Voor Honselersdijk was dit het eerste punt na twee nederlagen op rij. Honselersdijk staat op plaats 11.

Het is Lyra en sportclub Monster niet gelukt om de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Op sportpark De Zweth behaalde Lyra wel de derde puntendeling op rij. Lyra stijgt na het knappe 2-2 tegen nummer twee DoCos wel een plaats op de ranglijst. De Lierse ploeg staat nu op plaats 12.

Sportclub Monster zakte een plaats op de ranglijst en staat nu op plaats 13. Op sportpark Polanen kon de thuisploeg het niet bolwerken tegen DSO. De Zoetermeerders vertrokken met een 2-0 overwinning.

Door de resultaten op overige velden mag HVC'10 zich na vijf speelronden mede-koploper noemen. Op doelsaldo staat de Hoekse ploeg zelfs op de eerste plaats. Op sportpark De Rondgang eindigde het treffen tegen hekkensluiter Kethel Spaland in een 4-2 overwinning.

De koppositie deelt HVC'10 met RCL dat in Leiderdorp VDL de eerste nederlaag van het seizoen bezorgde. RCL won met 5-2, nadat VDL na de eerste 45 minuten met 2-1 aan de leiding ging. VDL zakte een plaats op de ranglijst en staat nu op plaats acht.