Archieffoto Paul Vis Quintus

Zaalhandbal heren: eerste verlies voor DIOS

DIOS liep na een spannende wedstrijd tegen de eerste nederlaag aan. Quintus leek op weg naar een stunt tegen Lions, maar moest in de slotfase toch weer genoegen nemen met een nederlaag.

Bene-League

Het was net niet bij Koornneef/Quintus. De Heulse ploeg speelde een puike wedstrijd tegen regerend landskampioen OCI/Lions en mocht zelfs op een punt hopen in de slotfase. De Limburgse ploeg vertrok uiteindelijk in het dubbelweekend met een 26-25 overwinning naar huis. De teleurstelling was aanwezig bij de spelers van de thuisploeg, maar duidelijk is dat de ploeg groeit naar het niveau dat nodig is om in de grensoverschrijdende competitie te spelen.

Gedurende de eerste helft had Lions steeds een lichte voorsprong. De stand na ruim 15 minuten spelen was 5-7 in het voordeel van de bezoekers. Quintus kon gelijk komen (10-10), waarna Lions weer uitliep (10-12). Toch lukte het de thuisploeg weer om gelijk te komen (13-13). In de slotfase wist Lions een gaatje te slaan en met een 15-13 voorsprong te gaan rusten.

Na de pauze kwam Quintus sterk uit de kleedkamer. De thuisploeg kwam op een 17-16 voorsprong, waarna Lions weer de leiding nam (17-19 en 18-20). Wederom kon Quintus terug komen en halverwege het tweede bedrijf was de tussenstand 20-21 voor Lions. In de resterende 15 minuten waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De scores vielen om en om. Met nog ruim acht minuten op de klok was de tussenstand 23-23. In de laatste twee minuten was de stand gelijk (25-25). Lions speelde de laatste aanval met een man meer goed uit en wist in de laatste minuut de winnende treffer te scoren.

Quintus is na vijf wedstrijden nog puntloos. Morgenmiddag wacht de uitwedstrijd tegen Merksem.

Na drie wedstrijden gewonnen te hebben, liep DIOS tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. In sporthal Galecop in Nieuwegein bleek na een spannende wedstrijd de thuisploeg nipt te sterk. Sterker nog Nieuwegein wist de winnende treffer in de laatste minuut van de wedstrijd te scoren.

De bezoekers uit Midden-Delfland leidden halverwege de wedstrijd met 11-9. In een duel waarin beide ploegen weinig tot score konden komen, stopte doelman Barry Duijndam nog twee strafworpen.Na de pauze was het scorendvermogen aan de kant van de thuisploeg beter dan DIOS. Nieuwegein won met 20-19. Frank Snelder was met zeven treffers het meest succesvol aan de kant van DIOS. Volgende week kan DIOS al revanche nemen, want dan komt Snelwiek Rotterdam 2 op bezoek in de Ballonhal.