Archief
Archieffoto Paul Vis dames Quintus

Archieffoto Paul Vis dames Quintus

Zaalhandbal dames: Verburch opent met overwinning

Verburch is de tweede divisie begonnen met een knappe overwinning. Het eerste team van Quintus won met gemak in en tegen E&O. De reserves van Quintus verloren de topper tegen DSVD.

Eredivisie

In sporthal Angelso behaalde Virto/Quintus de tweede overwinning op rij. Na de eerste wedstrijd van het seizen (Borhave uit) was het treffen tegen E&O net zo gemakkelijk. Vanaf minuut één was duidelijk dat er een groot niveauverschil was tussen beide ploegen. Quintus liep gemakkelijk weg van de tegenstander en was al snel zeker van de twee punten. Helaas kon de Heulse ploeg de 40 puntengrens net niet halen. Quintus won met 38-24 en staat op een gedeelde derde plaats.Eerste divisie

De reserves van Virto/Quintus speelden in Deurningen de topper tegen ACMAA/DSVD. In sporthal 't Hoge vonder was het een fysiek zware wedstrijd. DSVD won met 29-21 en blijft zodoende na vier wedstrijden nog ongeslagen. Voor Quintus betekende het de tweede nederlaag in even zoveel uitwedstrijden.

Tweede divisie B

Verburch is de competitie begonnen met een mooie overwinning op de nummer twee van het afgelopen seizoen. Benefit/BFC werd aan de zegekar gebonden. In de Jan van der Valkhal leidde de thuisploeg halverwege de wedstrijd met 14-12. Na de pauze wist Verburch de voorsprong uiteindelijk te verdubbelen. BFC kreeg de eerste nederlaag van het seizoen te incasseren en verloor in Poeldijk met 29-25.

Streekgenoot WPK/Westlandia,dat met nieuwe speelsters nog moet bouwen en groeien, moest een flinke nederlaag incasseren in de wedstrijd tegen de reserves van Succes Schoonmaak/VOC. In sporthal Elzenhage in Amsterdam liep de Naaldwijkse ploeg tegen een 37-25 nederlaag aan. Tegen het jonge en snelle Amsterdamse team had Westlandia het moeilijk. Elke fout werd afgestraft.

Categorieen:
Poeldijk Naaldwijk Sport