Archief
foto Piet Voskamp

foto Piet Voskamp

Veldkorfbal: eerste overwinning ONDO; eerste nederlaag ODO

ONDO heeft voor de eerste keer dit seizoen de smaak van een overwinning geproefd. ODO leed de eerste nederlaag van het seizoen. Valto is mede-koploper en Dijkvogels is in strijd om de tweede plaats. CKC Maassluis stijgt met stip op de ranglijst.

Eerste klasse E

Valto gaat na vijf speelronden samen met promovendus ONDO en Alabatros aan de leiding. Alle drie ploegen hebben vier overwinning achter de naam staan. Valto versloeg op sportpark De Zweth Vitesse uit Barendrecht met 17-11. Volgende week gaat Valto op bezoek bij Excelsior dat twee punten minder heeft.

Eerste klasse F

ONDO heeft de eerste overwinning van het seizoen behaald. In Moordrecht won de 's-Gravenzande ploeg met vrij veel verschil van IJsselvogels. ONDO vertrok met een 24-18 overwinning en lijkt voldoende vertrouwen te hebben voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen het puntloze Rapid. ONDO heeft twee punten meer dan de hekkensluiter en staat op plaats zeven.

Tweede klasse G

ODO heeft de gedeelde koppositie niet weten te behouden. De Maaslandse ploeg moest in de slotfase de overwinning laten aan Viking. Door de 19-18 nederlaag incasseerde ODO de eerste nederlaag van het seizoen en is de ploeg terug te vinden op plaats drie. Volgende week speelt ODO in Delft tegen DES.

Na twee wedstrijden zonder overwinning wist CKC Maassluis weer twee punten aan het totaal toe te voegen. Op sportpark De Alm in Almkerk won CKC Maassluis met 23-13 van hekkensluiter ACKC. CKC Maassluis steeg door deze overwinning van plaats zes naar plaats vier op de ranglijst. Volgende week wacht in Krimpen aan den IJssel de wedstrijd tegen nummer twee KOAG.

Derde klasse K

Dijkvogels heeft tegen NIO de derde overwinning van het seizoen behaald. Dijkvogels won met 18-9 en staat op plaats drie. Aanstaande woensdag wacht in Maasdijk het treffen tegen nummer twee Ventura Sport en kan Dijkvogels bij ene overwinning naar plaatst twee klimmen.