Archief

Vooruitblik voetbal: Westlandia treft HBS in streekderby

Komend weekend gaat de zondagtak van Westlandia op bezoek bij het Haagse HBS, hoopt Excelsior Maassluis te ontsnappen uit het rechterrijtje van de tweede divisie en gaan Lyra en sportclub Monster op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen.



Zaterdag



Tweede divisie

Voor Excelsior Maassluis komen er twee belangrijke wedstrijden aan. Uit tegen TEC (aanstaande zaterdag) en een week later thuis tegen HHC Hardenberg. Beide ploegen staan onder de tricolores. Bij goede scores kan Excelsior Maassluis weglopen van de onderste ploegen. Lukt het de tricolores om de eerste uitwedstrijd van het seizoen te winnen? De voorgaande drie ontmoetingen buiten Maassluis gingen verloren.

Eerste klasse B

Westlandia speelt een zes punten-wedstrijd tegen het eveneens gepromoveerde SVC'08. De Naaldwijkers hebben drie punten voorsprong op de kampioen van vorig seizoen in de tweede klasse C. Bij winst houdt Westlandia zicht op de eerste periodetitel en lukt het de ploeg om voor de vierde keer achterin de nul te houden.

FC 's-Gravenzande gaat op bezoek bij XerxesDZB. De 's-Gravenzandse ploeg kan de marge ten opzichte van de Rotterdamse ploeg verhogen naar vijf punten en dan behaalt het de tweede overwinning van het seizoen. Winst betekent mee blijven doen in de strijd om de eerste periode.

Tweede klasse C

Gaat het Lyra en sportclub Monster lukken om de eerste overwinning van het seizoen te pakken? Na vier wedstrijden hebben beide ploegen samen met Kethel Spaland nog geen competitiewedstrijd gewonnen. Sportclub Monster ontvangt DSO. Lyra krijgt DoCos op bezoek en zal gaan proberen om de nummer twee van de ranglijst te verrassen.

VDL behaalde vorige week de eerste overwinning tegen hekkensluiter Kethel Spaland en gaat nu op bezoek bij RCL. Vorige week kwam RCL met de schrik vrij tegen sportclub Monster. VDL zal proberen om de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen te blijven.

Kan Honselersdijk stunten in Rijswijk tegen Te Werve? De kampioen van de derde klasse van vorig seizoen staat nu ook weer bovenaan. Honselersdijk kan de tweede uitoverwinning behalen van het seizoen.

HVC'10 treedt aan op eigen sportpark tegen Kethel Spaland en gezien het verschil op de ranglijst moet een overwinning er in zitten voor de Hoekse ploeg. Bij verrassingen kan HVC'10 door zelf te winnen de nieuwe koploper worden.

Derde klasse B

Tijdens de vijfde speelronde staat maar één derby op het programma. Kan KMD wederom punten afsnoepen van een koploper, zoals het eerder deed tegen VELO? Verburch zal in Wateringen op haar tellen moeten passen. Kan de koploper de ongeslagen status houden tegen KMD, dat in vorm komt?

VELO gaat op zoek naar de derde thuisoverwinning van het seizoen. Degradant SEV zal het niet gemakkelijk krijgen tegen de mede-koploper. De Wateringers scoren gemiddeld 3,5 doelpunt per wedstrijd.

Maasdijk kreeg vorige week een nederlaag te slikken in de derby tegen Naaldwijk. Kan de Maasdijkse ploeg in eigen huis stunten in de topper tegen Die Haghe? Ook voor Maasdijk geldt dat het thuis op zoek gaat naar de derde thuisoverwinning van het seizoen. Die Haghe heeft in een uitwedstrijd nog niet verloren.

Naaldwijk zal een goede moraal hebben overgehouden na de winstpartij tegen Maasdijk. Naaldwijk ontvangt op eigen veld Quick Steps dat drie punten meer heeft. Om in de middenmoot te blijven is winst noodzakelijk voor Naaldwijk.

MVV'27 kan weglopen bij de onderste ploegen indien het wint van de studenten van Ariston'80. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt één punt in het voordeel van de Maaslandse ploeg. Schipluiden kan MVV'27 helpen indien de promovendus wint van de andere promovendus Loosduinen. Bij winst blijft Schipluiden meedoen voor de eerste periodetitel.

Vierde klasse D

Quintus behaalde vorige week de eerste overwinning en kan tegen DVC de eerste thuiswedstrijd van het seizoen winnend gaan afsluiten. DVC behaalde in de twee voorgaande uitwedstrijden één punt.

MSV'71 gaat het opnemen tegen mede-koploper CION, dat alle vier de wedstrijden tot nu heeft gewonnen. MSV'71 speelt thuis en heeft nog niet verloren op eigen sportpark.

Zondag

Derde divisie

Westlandia speelt de streekderby tegen HBS. Kan de Naaldwijkse ploeg de eerste overwinning in een uitwedstrijd behalen? Tot nu leverden de uitwedstrijden twee puntendelingen en een nederlaag op. Bij winst brengt Westlandia het verschil met HBS op zeven punten.

Eerste klasse B

VELO gaat op bezoek bij Laakkwartier. Beide ploegen bezetten de laatste plaats. Voor het vertrouwen in de komende wedstrijd zal winst voor de Wateringers belangrijk zijn. Vorige week behaalde VELO het eerste punt en tegen Laakkwartier kan de positieve lijn worden doorgezet.

Tweede klasse C

Den Hoorn verspeelde vorige week twee punten en kwam met een gelijkspel thuis. In Delft kan het de derde winstpartij pakken en voor de vijfde keer op rij ongeslagen blijven. Nummer vier Wippolder zal zich op eigen veld niet zo maar op zij laten zetten.