Archief
Facebook Ekris 1

Facebook Ekris 1

Derde plaats Ricardo van der Ende op Hungaroring

Ricardo van der Ende uit Naaldwijk en zijn teamgenoot Bernhard van Oranje hebben zaterdag beslag gelegd op de derde plaats bij een race om het Europees GT4-kampioenschap op de Hungaroring in Hongarije.

Op basis van de kwalificatie van Van Oranje startte het duo in de eerste race op de tiende plaats. Van der Ende en Van Oranje hielden het hoofd koel en stuurden hun Ekris M4 GT4 naar de derde positie. Op zondag, waar het duo als tweede mocht starten, pakte Van der Ende bij de start meteen de leiding, om zijn voorsprong uit te bouwen tot een royale zes seconden. Om een gecrashte auto van het circuit af te takelen, werd de wedstrijd kortstondig geneutraliseerd en ging de opgebouwde voorsprong verloren. Van Oranje kwam na de rijderswissel direct onder druk te staan en hij werd ook nog aangetikt, waardoor hij spinde en veel tijd verloor. Uiteindelijk finishte het duo toch nog als achtste in de pro-klasse.

Van der Ende vertelde na afloop in WOS-Sport dat de kans groot is dat hij ook volgend seizoen weer actief is in deze klasse voor het Ekris-team. Dit seizoen is er over twee weken nog een raceweekend in Zandvoort. In het algemeen klassement speelt de regerend kampioen dit seizoen geen rol van betekenis.

Categorieen:
Naaldwijk Sport