Zaterdagvoetbal: Naaldwijk verrast Maasdijk, winst Verburch

De drie derby's in de derde klasse waren goed voor in totaal 17 treffers. Tel daarbij de zes treffers op van KMD en het was een productieve middag in deze klasse. Naaldwijk en Quintus wonnen voor de eerste keer in deze competitie.

Derde klasse B

De drie derby's leverden veel doelpunten op. Het spektakelstuk was te vinden op sportpark De Hoge Bomen waar Naaldwijk de eerste overwinning kon vieren. Na een 90 minuten spannende derby won de thuisploeg met 4-3. Na een 1-1 ruststand kwam het doelpuntenfestijn na de pauze tot leven. In het laatste fase van de tweede helft noteerde Naaldwijk de laatste treffer bij een 3-3 tussenstand en won dus met 4-3 door een treffer van Rashidi Gilkis. Naaldwijk moest daarna verder met tien man, maar hield stand tegen de streekgenoot. Naaldwijk staat nu tiende en Maasdijk is terug te vinden op plaats zeven.

De topper tussen de twee promovendi VELO en Schipluiden eindigde in een duidelijke overwinning voor de Wateringse ploeg. Aan de Noordweg won de thuisploeg met 4-1 en blijft samen met Verburch en Die Haghe aan de leiding. Schipluiden incasseerde de tweede nederlaag op rij en zakte naar de zesde plaats.

De laatste derby was tussen Verburch en MVV'27. Verburch en MVV'27 speelden een echte zes puntenwedstrijd. Aan de Arckelweg won de thuisploeg met 4-1, maar echt gemakkelijk ging dat niet. De ruststand was 1-0 en pas tien minuten voor tijd verdubbelde Verburch de score. Direct erop kwam MVV'27 dichterbij. Pas in de laatste minuten van de wedstrijd liep Verburch uit naar een ruime overwinning. MVV'27 zakte drie plaatsen op de ranglijst en staat nu elfde.

KMD heeft het negatieve doelsaldo omgebogen in een positieve stand. In Loosduinen liet de Wateringse ploeg niets heel van GDA, dat op een 6-0 nederlaag getrakteerd werd. Door deze overwinning klimt KMD naar plaats vier op de ranglijst

Vierde klasse D

De twee regioploegen in deze klasse wisten beiden te winnen. MSV'71 ging op bezoek bij degradant en hekkensluiter Semper Altius en won met 2-1. MSV'71 staat op plaats vijf.

Quintus trof voor de eerste keer in de historie de zaterdagtak van Concordia in competitieverband. In Delft behaalde de Heulse ploeg de eerste overwinning van het seizoen. Het werd een 5-0 zege. Quintus stijgt naar plaats zeven op de ranglijst.