Twitter VDL

Twitter VDL

Zaterdagvoetbal: Lyra houdt HVC'10 op gelijkspel, eerste zege VDL

Excelsior Maassluis herstelde zich goed na de bekernederlaag. Westlandia en FC 's-Gravenzande speelden beide gelijk. Lyra wist in de vierde wedstrijd van het seizoen eindelijk het net te vinden en een punt over te houden aan het duel tegen HVC'10. Sportclub Monster kon in de slotfase de eerste overwinning van het seizoen over de streep trekken. VDL won voor de eerste keer en Honselersdijk vergat een punt mee te nemen uit Leiden.

Tweede divisie

De bekernederlaag tegen Heracles heeft geen negatieve gevolgen gehad voor Excelsior Maassluis. Aan de Lavendelstraat had de thuisploeg moeite om de verdediging van Barendrecht te komen. Toch kon Excelsior Maassluis drie belangrijke punten aan het totaal toevoegen. Stephan Kruithof benutte halverwege de tweede helft een strafschop en bezorgde zijn ploeg een 1-0 overwinning. Na vijf wedstrijden zonder zege eindelijk weer een driepunter.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande en Westlandia konden ieder één punt aan het totaal toevoegen. De Naaldwijkse ploeg kwam in Delft niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Vitesse Delft. Ondanks het gelijkspel handhaafde Westlandia zich op plaats drie van de ranglijst. Het was de derde clean-sheet op rij voor de promovendus.

FC 's-Gravenzande had een superstart tegen Sportlust'46 en voor rust was de marge twee treffers (2-0), maar na de pauze kwam de thuisploeg terug en incasseerde FC 's-Gravenzande twee treffers. Beide ploegen sloten af met een 2-2 eindstand. FC 's-Gravenzande blijft vijfde.

Tweede klasse C

De streekderby tussen HVC'10 en Lyra eindigde in een 1-1 uitslag. Deze stand was al bij rust bereikt. De Hoekse ploeg incasseerde de eerste tegenstreffer na twee wedstrijden zonder tegentreffers. Opponent Lyra had het genoegen om de eerste treffer van de competitie te begroeten. Roy Zeestraten was de doelpuntenmaker. HVC'10 staat derde en Lyra blijft dertiende.

Honselersdijk leek op weg naar een punt op sportpark Kikkerpolder in Leiden. De Honselse ploeg nam zelfs twee keer een voorsprong tegen UVS, maar in de slotfase verslikte Honselersdijk zich in twee vrije trappen. De thuisploeg kon door de 3-2 overwinning de eerste driepunter van het seizoen bijschrijven. Honselersdijk staat elfde.

Sportclub Monster leek op weg naar een stunt tegen RCL. De Westlanders namen een 2-0 voorsprong, maar konden in de slotfase de druk van de tegenstander niet weerstaan. In de laatste tien minuten kwam RCL alsnog langszij. Sportclub Monster zal volgende week moeten proberen om de eerste overwinning te gaan behalen tegen DSO. Sportclub Monster blijft twaalfde.

VDL kon na drie puntendelingen eindelijk drie punten bijschrijven. Hekkensluiter Kethel Spaland werd met 3-1 verslagen. VDL schiet kwa stand niets op met de overwinning, want het blijft op een zevende plaats staan.