Archief
foto Twitter Valto

foto Twitter Valto

Veldkorfbal: Valto en ODO gedeeld koploper

In de vierde speelronde konden Valto en ODO juichen voor twee punten. CKC Maassluis pakte een punt tegen de koploper. Dijkvogels haalde eerder in de week al punten op. Alleen ONDO blijft alleen achter.



Eerste klasse E

Valto heeft voor een verrassing gezorgd door het ongeslagen Albatros te verslaan. Op sportpark Develstein in Zwijndrecht probeerde de thuisploeg de vierde overwinning van het seizoen te pakken, maar daar stak het sterk Lierse team een stokje voor. Valto won verdiend met 18-15 en behaalde hiermee de eerste uitoverwinning van het seizoen. Het eveneens ongeslagen ONDO leed eveneens een nederlaag waardoor na vier speeldagen vier ploegen gedeeld aan de leiding gaan, waaronder Valto. Volgende week komt Vitesse op bezoek in De Lier.

Eerste klasse F

ONDO moet nog een week wachten op de eerste overwinning van veldseizoen. De 's-Gravenzandse ploeg moest in Ridderkerk diep buigen voor koploper KCR. Korfbal Combinatie Ridderkerk was met 29-15 duidelijk de sterkste in de tweestrijd. ONDO staat laatste en gaat volgende week op bezoek bij IJsselvogels.

Tweede klasse G

ODO deelt samen met RWA na vier speelronden de koppositie. De Maaslandse formatie achterhaalde RWA doordat het de winst pakte tegen ACKC en RWA puntverlies leeg in en tegen Maassluis.

Op De Alm in Almkerk was ODO duidelijk de sterkste tegen de hekkensluiter. Na de eerste helft leidde de Maaslandse ploeg met 7-3. Na de pauze kwam ACKC wel terug in de wedstrijd, maar dat verontruste ODO niet. ODO won met 14-10. Willem van Vliet is definitief terug en werd topscorer met zes goals.

CKC Maassluis pakte een punt tegen koploper RWA. Met een beetje meer geluk had de thuisploeg twee punten gepakt tegen RWA. Na een ruststand van 8-8 kwam CKC Maassluis op een marge van drie treffers (13-10), maar RWA kwam terug en bij een 14-13 tussenstand miste de thuisploeg een strafworp. In een spannende slotfase kwam de 15-15 eindscore op het scorebord te staan.

Volgende week ontvangt ODO op eigen sportpark Viking en gaat CKC Maassluis op bezoek bij ACKC.

Derde klasse K

Dijkvogels kwam afgelopen week al in actie tegen Nikantes. De Maasdijkse ploeg won met 15-9 en revancheerde zich van de nederlaag tegen de ongeslagen koploper Seolto. Dijkvogels speelt aanstaand weekend thuis tegen NIO.