Excelsior M verliest in verlenging van Heracles in KNVB-beker

Excelsior Maassluis heeft net niet voor een stunt weten te zorgen in de eerste ronde van de KNVB-beker. Pas in de verlenging sleepte eredivisionist Heracles Almelo de overwinning uit het vuur: 1-3.

Ondanks het hoge tempo van de gasten uit Almelo, wist Excelsior zich de eerste helft goed staande te houden en enkele kansen te creƫren. De teams gingen rusten met een stand van 0-0.

Hoewel de Maassluizers na rust sterk uit de startblokken kwamen, zette Vincent Vermeij namens Heracles de stand in de 55e minuut op 0-1 door de bal van dichtbij binnen te tikken. Het antwoord van de tricolores kwam in de 81e minuut, toen Daan Smith raak kopte uit een hoekschop van Daan Blij.

In de tweede helft van de verlenging stelde Heracles de zege veilig. In de 112e minuut was het wederom Vincent Vermeij die de bal achter doelman Jean-Paul van Leeuwen plaatste. Brandley Kuwas zorgde in de laatste minuut voor een einduitslag van 1-3.