Facebook 1 1

Zaalhandbal heren: DIOS wint in slotseconde; Quintus verliest van Hurry Up

Quintus wacht nog steeds op de eerste overwinning in de BENE-League. DIOS vergaat het beter. De ploeg uit Midden-Delfland boekte de tweede overwinning van het seizoen.

BENE-League

Koornneef W&S/Quintus kon tegen JMS/Hurry Up niet stunten. In de eigen Eekhouthal gaf de Heulse ploeg de opponent uit Zwartemeer goed partij, maar na 60 minuten handballen vertrokken de bezoekers met een iets te ruime 29-22 overwinning naar Drenthe. De boeiende wedstrijd stond onder leiding van Geraets en Geraets.

Hurry Up had gedurende de eerste helft steeds een kleine voorsprong. Het grootste verschil tussen beide ploegen was vier treffers (9-5), maar Quintus kwam terug en wist de achterstand te halveren (10-8). Uiteindelijk gingen beide ploegen de kleedkamers in met een 13-11 voorsprong voor Hurry Up.

Na de pauze startte Quintus voortvarend. Binnen enkele minuten was de stand gelijk: 15-15. Hurry Up wist de voorsprong weer naar twee doelpunten te brengen (15-17) en had geluk dat Quintus de kans op de aansluitingstreffer liet liggen bij een 16-18 stand. Hurry Up liep weg (17-21), maar toch kwam Quintus weer terug in de wedstrijd (19-21). In de slotfase kon de thuisploeg het verschil niet kleiner te maken en doordat het te graag wilde, maakte het technische fouten. Hurry Up profiteerde en liep in de slotfase nog meer weg en won met 29-22.

Quintus wacht nog steeds op de eerste overwinning. Hurry Up behaalde de eerste tweepunter binnen.

DIOS heeft de eerste uitwedstrijd van het seizoen omgezet in een knappe overwinning. In sporthal De Haamen en Beek ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd tussen Beekse Fusie Club (BFC) en de bezoekers uit Den Hoorn. DIOS had weer de beschikking ver doelman Barry Duijndam, maar moest Robin Huisman missen.

De ruststand was 15-14 in het voordeel van DIOS. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, echter DIOS had de laatste aanval. In de slotseconde wist topscorer Frank Koole de winnende treffer achter de Beekse doelman te gooien. Met zijn twaalfde treffer bezorgde Koole zijn ploeg een 28-27 overwinning. DIOS heeft vier punten uit twee wedstrijden.