Zaalhandbal dames: Quintus verliest topper van VOC

De eerste topper in de eredivisie leverde voor Virto/Quintus geen punten op. In sporthal Elzenhagen in Amsterdam bleek runner-up van het vorige seizoen Succes Schoonmaak/VOC net te sterk. Na 60 minuten boeiend handbal stond een 30-27 overwinning voor de thuisploeg op het wedstrijdformulier.

Quintus kon terugkijken op een ijzersterke eerste helft. De Heulse ploeg zette na 6-6 de toon van de wedstrijd en kwam zelfs met 13-7 voor. VOC herpakte zich en wist de achterstand voor de pauze terug te brengen tot vier treffers: 11-15. Na de pauze had Quintus het moeilijk tegen het stugge VOC en moest toezien dat de Amsterdamse ploeg terugkwam. VOC kwam langszij (17-17) en profiteerde van de zwakkere fase van de Heulse ploeg. VOC ging door en besliste direct de wedstrijd. De marge werd drie in het voordeel van VOC (21-18) en dit verschil wist VOC over de eindstreep te brengen.

Na drie wedstrijden heeft Quintus drie punten en is terug te vinden op plaats vijf.