foto Sjoerd de Vos WOS Media

ODO wint spannende derby tegen CKC Maassluis

ODO heeft de eerste derby van het seizoen in winst omgezet. CKC Maassluis werd verslagen. Valto won De tweede thuiswedstrijd. Dijkvogels en ONDO verloren beiden.

Eerste klasse E

Valto heeft de tweede thuiswedstrijd van het seizoen in winst omgezet. De Lierse ploeg won met 28-22 van KV Tilburg. Na de eerste helft keek Valto tegen een 13-14 achterstand aan. Tilburg blijft na drie wedstrijden puntloos. Valto staat samen met Excelsior op een gedeelde derde plaats met drie punten achter de twee koplopers ONDO (promovendus) en Albatros.

Eerste klasse F

ONDO heeft de grootste nederlaag van het prille veldseizoen geleden. Mede-koploper Futura vertrok met een 27-12 overwinning uit 's-Gravenzande. Volgende week wacht voor hekkensluiter ONDO weer een pittige opgave tegen mede-koploper KCR. Overigens heeft Rapid eveneens nog geen punten.

ODO heeft de eerste van de twee derby's tegen CKC Maassluis in winst omgezet. Op sportpark De Commandeur was de spanning vanaf het begin te snijden. Beide ploegen ontliepen elkaar weinig. CKC Maassluis leidde na de eerste helft met 6-5, waarin ODO met twee treffers had voorgestaan (5-3). Na de pauze kwamen de bezoekers op een marge van twee treffers te staan (8-10). In de slotfase kwam ODO langszij (10-10), waarna het steeds een punt voorsprong had. In de slotseconde scoorde Wouter Goedendorp van ODO de winnende treffer: 13-12. Bij ODO maakte Willem van Vliet na een half jaar blessureleed zijn rentree.

Derde klasse K

Dijkvogels heeft in strijd om de bovenste plaatsen twee kostbare punten verloren. Seolto opende sterk en profiteerde van een off-day van Dijkvogels. Na een 3-3 voorsprong liepen de bezoekers uit naar een 10-3 voorsprong. Uiteindelijk was de ruststand 11-5 voor Seolto. Na de pauze herstelde Dijkvogels zich, maar kon het de nederlaag niet voorkomen. Seolto scoorde nog maar zes keer. Dijkvogels kwam tot negen treffers. De uitslag was derhalve 17-14 voor Seolto, dat nu alleen koploper is.