Zaterdagvoetbal: VELO en Schipluiden bovenaan; Naaldwijk en MVV'27 in slotfase een punt

Het aantal doelpunten in deze speelronden voor de regioploegen bleef steken op 25, waarvan eenmaal een tegenstander in eigen doel schoot. De meeste regiotreffers werden gescoord in de derby tussen VELO en Maasdijk, namelijk 8. Lyra en sportclub Monster moeten wachten tot volgende week op hun eerste eigen doelpunt.

Tweede divisie

Excelsior Maassluis is een plaats gezakt op de ranglijst. Aan de Lavendelstraat kwamen de tricolores niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Katwijk. Voor de bezoekers was het al het vierde gelijkspel in vijf wedstrijden.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande kreeg in Alphen aan den Rijn in de blessuretijd een koude douche. De s-Gravenzandse ploeg leek op een 2-1 overwinning af te stevenen, echter de laatste aanval van ARC leverde de gelijkmaker op. Tegen de kansenverhouding, maar daar maalde niemand om bij ARC. Beide ploegen scoorden eenmaal uit een strafschop. Bij FC 's-Gravenzande debuteerden Kevin Tabi en Robin van Rijn.

Westlandia behaalde drie punten op bij XerxesDZB. Danny Bijl scoorde vanuit een vrije trap de enige treffer. De 1-0 ruststand was tevens de eindstand. Bij XerxexDZB werd de keeper vlak voor rust van het veld gestuurd na het slaan van een Naaldwijkse speler.

Tweede klasse C

De derby tussen sportclub Monster en Honselersdijk eindigde in een 1-0 overwinning voor de promovendus. Op sportpark Polanen werd Luuk Groeneboom de matchwinner. De enige treffer van de wedstrijd viel al in de eerste helft te noteren. Honselersdijk kon de eerste overwinning bijschrijven. Sportclub Monster blijft net als streekgenoot Lyra zonder (doel)punten. De Lierse ploeg moest op sportpark De Zweth de punten laten aan DSO, dat met 2-0 terugkeerde naar Zoetermeer.

VDL kwam wederom niet tot winst en scoorde zelf niet, maar kwam wel een 1-1 eindstand overeen met CWO. Voor VDL was het de tweede puntendeling in het prille seizoen. CWO verloor voor het eerst punten aan een opponent.

HVC'10 heeft de eerste driepunter van het seizoen binnen. Op sportpark De Rondgang won de Hoekse Voetbal Club van Valken'68 met 1-0. Jack Binnendijk werd in de tweede helft de matchwinner.

Derde klasse B

De twee promovendi VELO en Schipluiden voeren samen de ranglijst aan in deze klasse. De Wateringse ploeg verpulverde in de eerste helft Maasdijk. Binnen een minuut opende VELO al de score en daarna volgden er nog vier in het eerste bedrijf. Na 90 minuten stond een 7-1 eindstand op het scorebord aan de Noordweg.

Schipluiden speelde wederom op sportpark Keenenburg en versloeg de studenten van Ariston'80. In Midden-Delfland won de thuisploeg met 4-2. Verburch volgt samen met Die Haghe en Quick Steps de twee koplopers op twee punten. Verburch en Die Haghe speelden aan de Arckelweg 0-0 gelijk.

De derde promovendus leed een nederlaag tegen degradant KMD. De Wateringse formatie won op sportpark Suydervelt met 2-1 en behaalde hiermee de eerste overwinning van het seizoen.

Naaldwijk en MVV'27 wisten pas in de slotfase een punt over te houden aan hun bezoek bij respectievelijk GDA en Houtwijk. Naaldwijk wist in het laatste kwartier een 2-0 achterstand weg te werken en vertrok met een 2-2 gelijkspel. Roald Houterman scoorde valk voor tijd de tweede Naaldwijkse treffer. MVV'27 kwam vroeg in de tweede helft op een 1-0 achterstand. Vlak voor tijd scoorde Roel Nooteboom de gelijkmaker.

Vierde klasse D

De twee regioploegen leden hun eerste nederlaag. Vorige week deelden Quintus en MSV'71 onderling de punten. Nu bleek aan de Leeuwerik CION met 3-1 te sterk voor de Heulse ploeg. MSV'71 moest diep buigen voor VOB, dat in Rotterdam met 7-1 won.