Zaalhandbal: dames Quintus niet langs Handbal Venlo

De eerste thuiswedstrijd van Virto/Quintus leverde geen overwinning op. De Heulse ploeg moest de punten delen met Handbal Venlo. De reserves van Koornneef/Quintus boekten tijdens de eerste speelronde de eerste overwinning.

De eerste thuiswedstrijd van Virto/Quintus bleek een moeilijke opgave. Het stugge Cabooter Group/Handbal Venlo wilde niet meewerken aan een overwinning voor de thuisploeg. Na een zenuwslopende wedstrijd sloten beide ploegen af met een gelijkspel: 21-21.

De bezoekers deden het goed door in de dekking offensief de twee buitenste opbouwspeelsters van Quintus rond de negen meter op te vangen. Quintus was niet in staat om deze offensieve variant te bespelen en kwam Quintus eindelijk door de dekking heen, dan stond de doelvrouwe vaak in de goede hoek. Aan de andere kant stond de verdediging van de thuisploeg ook goed. Daar was niets op aan te merken.

In de Eekhouthal was de ruststand 12-12. Na de pauze had Quintus het verdedigend moeilijk omdat de ploeg in totaal vier tijdstraffen kreeg, waarbij het eenmaal met twee dames minder in het veld stond. Desondanks had de thuisploeg in deze fase een kleine voorsprong (14-12 en 15-13), maar Handbal Venlo vocht zich terug naar 15-15. In het restant van het tweede helft kwam Quintus tot drie keer toe op een marge van twee treffers en dat deerde Handbal Venlo en het kwam telkens weer langszij.

Na 53 minuten spelen was de stand 20-20 en pas in de laatste twee minuten vielen de laatste twee treffers. Handbal Venlo kwam voor het eerst in de tweede helft op voorsprong (20-21), waarna de thuisploeg een strafworp miste. Toch was het Tessa van Zijl die de thuisploeg een zwaar bevocht punt bezorgde.

Duidelijk is wel dat Quintus volgende week in de uitwedstrijd tegen Succes Schoonmaak/VOC uit een ander vaatje moet tappen wil de ploeg een goed resultaat willen halen.

De reserves van Koornneef W&S/Quintus zijn met een overwinning begonnen aan het nieuwe seizoen. In sporthal De Burcht moest Quintus het opnemen tegen Handbalvereniging Boekel 1995 (HABO'95). De laatste ontmoeting in Boekel in februari dit jaar leverde een 23-22 overwinning op voor de thuisploeg. De ruststand in die wedstrijd was 14-11. De ruststand tijdens de nieuwe uitgave van het treffen tussen beide ploegen was bijna hetzelfde (13-11) en was wederom in het voordeel van de thuisploeg. Na de pauze ging het beter lopen bij Quintus en kon het de achterstand omzetten in een voorsprong. Uiteindelijk won Quintus met 27-24. Rick Ravesteijn werd topscorer met acht treffers.