Facebookpagina Olympus 70

Anna Lusthof wint steeple op de D-Spelen

Jeugdatlete Anna Lusthof van de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70 heeft zondag een gouden medaille gewonnen tijdens de D-spelen in het Olympisch stadion in Amsterdam. De 12-jarige Lusthof kwam in haar categorie als eerste over de streep op het onderdeel 1.000 meter steeple.

De D-spelen staan te boek als de officieuze Nederlandse kampioenschappen voor D-junioren. Eerstejaars D-juniore Lusthof finishte in 3.37,31. Dit betekende een verbetering van haar persoonlijk record met ruim vier seconden.

Tijdens de 1.000 meter steeple lopen de atleten de gebruikelijke 2,5 ronde over de 400-meterbaan en passeren zij negen keer een steeplebalk van 76cm.

Arthur van Dijk deed vrijdagavond op de baan in Utrecht een aanval op het Nederlands record op de 1.000 meter in de categorie mannen 45-plus. De Monsternaar kwam met zijn 1.36.13 een seconde te kort, maar is nu wel de snelste van alle Westlanders boven de 35 jaar op deze afstand.

Carla Ophorst was zondag de snelste vrouw in de Halve marathon van Oostland in Pijnacker. Zij finishte na 1.28.00. In Voorschoten werd de Vlietloop over 10 kilometer gewonnen door Hoekenees Erwin Sparreboom, in 34.13. Esmee Teeling was de snelste vrouw op de 5 kilometer, in 17.51.