Valto archieffoto

Veldkorfbal: Valto en ODO winnen openingswedstrijd

De eerste speeldag van de veldcompetitie leverde voor de regioploegen twee overwinningen op (Valto en ODO) en twee nederlagen op (ONDO en CKC Maassluis). Dijvogels start volgende week aan de competitie.

Eerste klasse E

Valto wist de eerste thuiswedstrijd in winst om te zetten. WION werd op sportpark De Zweth met ruim verschil verslagen. De bezoekers uit Rotterdam keken na de eerste heft al tegen een 13-9 achterstand aan. Na de pauze wist de Lierse ploeg de marge te vergroten naar uiteindelijk zeven treffers: 24-17.

Eerste klasse F

ONDO opende het seizoen met een thuisnederlaag. Op het Julianasportpark was Achilles te sterk. De Haagse ploeg vertrok met een 20-15 overwinning.

CKC Maassluis kon lang in het spoor blijven van tegenstander DES. In Delft ging de wedstrijd gelijk op. De ruststand as 9-9. Na de pauze hielden beide ploegen tot 12-12 gelijke tred, daarna nam DES het heft in handen en won het de wedstrijd met 18-16.

Streekgenoot ODO speelde ene wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft had de Maaslandse ploeg veel moeite met VIKO. In Vianen leidde de thuisploeg na de eerst helft met ruim verschil: 8-4. Na de pauze kwam ODO Op stoom en liep het in op de opponent. Na de gelijkmaker (9-9) nam ODO een voorsprong (9-10) en gaf deze voorsprong niet meer uithanden. Het was een spannend slot waarin ODO een 18-17 overwinning uit het vuur sleepte. Thijs Ramakers werd topscorer met vijf treffers.

Derde klasse K

De eerste wedstrijd van Dijkvogels tegen Ventura Sport is verplaatst naar woensdag 5 oktober.