Archief
Nick van Dijk

Nick van Dijk

Verslaggevers WOS Sport blikken vooruit op komend voetbalseizoen

Komend weekend gaat de voetbalcompetitie seizoen 2016/2017 van start. Voor Excelsior Maassluis en Westlandia is dat seizoen al een paar speelronden onderweg, maar voor de meeste ploegen in de regio geldt dat komend weekend de bal echt gaat rollen.

Wie gaat er verrassen, wie worden de smaakmakers en welke ploegen kunnen er wat gaan vieren.

Komend weekend gaat de voetbalcompetitie seizoen 2016/2017 van start. Voor Excelsior Maassluis en Westlandia is dat seizoen al een paar speelronden onderweg, maar voor de meeste ploegen in de regio geldt dat komend weekend de bal echt gaat rollen.Wie gaat er verrassen, wie worden de smaakmakers en welke ploegen kunnen er wat gaan vieren.



Landelijk

De twee hoogst spelende voetbalclubs uit de regio werden beide kampioen, Excelsior Maassluis en Westlandia. Zij spelen dit seizoen respectievelijk in de tweede en derde divisie. Zij hebben inmiddels al weer drie speelrondes achter de rug, waarbij Westlandia de 6e plaats bezet en Excelsior Maassluis de 8e plaats.



1e klasse

Komend seizoen is er geen ploeg in de hoofdklasse actief. Zowel FC 's-Gravenzande als VELO (zon.) miste promotie naar de hoofdklasse en zijn daardoor opnieuw actief in de 1e klasse. Voor VELO geldt dat zij komend seizoen op jacht gaan naar die plek in de hoofdklasse. Voor FC 's-Gravenzande staan er mooie derby's op het programma. Op 5 november spelen zij uit bij het gepromoveerde Westlandia (zat.) en op 11 maart thuis tegen de Naaldwijkse ploeg. Ook voor 's-Gravenzande zal gelden dat zij gebrand zullen zijn om te proberen een stap hogerop te maken, te meer omdat in de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen het kampioenschap pas werd misgelopen.

2e klasse

De 2e klasse op zaterdag is er één vol met derby's. HVC'10, Lyra, SC Monster, VDL en Honselersdijk zijn hierin actief. Voor Honselersdijk is het een entree in deze klasse. De ploeg van trainer Piet Boon probeerde jaren lang tevergeefs te promoveren, maar afgelopen seizoen wisten zij via de nacompetitie eindelijk te promoveren.

De strijd in de 2e klasse C begint overigens zaterdag zonder derby's. Ook op zondag is er in de 2e klasse een regio ploeg actief namelijk Den Hoorn. Zij spelen tegen o.a. buurvereniging Delft. Den Hoorn promoveerde vorig jaar middels nacompetitie en is dus terug in de 2e klasse op zondag, waar het twee seizoenen geleden uit degradeerde.

3e klasse

3B op zaterdag is helemaal een klasse waar bijna iedere week wel een derby gespeeld gaat worden. MVV'27, Maasdijk, Naaldwijk en Verburch waren hierin al actief. Daar zijn VELO, Schipluiden en KMD bijgekomen. In totaal dus 7 regioploegen, alhoewel KMD hier liever niet gespeeld zou hebben. Die ploeg degradeerde uit de 2e klasse. VELO en Schipluiden zijn beide gepromoveerd vanuit de 4e klasse en dus staan er veel aansprekende wedstrijden op het programma. Wat te denken van de Wateringse onderonsjes tussen KMD en VELO op 17 september en 11 februari.

Op de eerste speelronden direct 3 derby's; Maasdijk-KMD, MVV '27-Schipluiden en Naaldwijk-VELO.

4e klasse

In de 4e klasse op zaterdag treffen we 2 oude bekenden, Quintus en MSV'71. Op de eerste speelronde spelen zij direct tegen elkaar op het complex in Maassluis. Na de winterstop is de eerste wedstrijd wederom een onderling duel. Op 28 januari is het dan Quintus-MSV'71.

De redactie van WOS Sport vroeg enkele verslaggevers hun mening te geven op het aanstaande seizoen, zij deden dat op WOS Radio. Hieronder de audiofragmenten daarvan.