Twitter GVVV 1

Zaterdagvoetbal: Excelsior M gelijk met 10 man tegen GVVV

De laatste speeldag in de poule van de KNVB beker leverde nog regioploegen op die zich wisten te plaatsen voor de knock-out ronde. Een aantal teams waren al uitgeschakeld en konden nog experimenteren met spelers.

Excelsior Maassluis heeft de tweede thuiswedstrijd niet in winst kunnen omzetten. De tricolores kwamen tegen GVVV net verder dan een 1-1 puntendeling. De Maassluize ploeg kwam in de eerste helft op achterstand. Diep in de eerste helft bracht Daan Smith de thuisploeg langszij. Na ruim tien minuten spelen ontving Adair Veiga Lopes zijn tweede gele kaart vanwege een omhaal waarbij hij de tegenstander in het gezicht raakte. Met een man minder hield Excelsior Maassluis stand en behaalde het de eerste puntendeling. Volgende week gaat Excelsior Maassluis op bezoek bij koploper Jong AZ.

Bekervoetbal

KMD heeft zich niet weten te plaatsen voor de knock-out ronde van de regionale KNVB beker. De Wateringse ploeg moest winnen in en tegen Berkel, echter de thuisploeg won met 2-1. Berkel gaat door naar de volgende ronde.

De zaterdagtak van Westlandia won van de zondagtak VELO met 1-0 en is door naar de volgende ronde. VELO is uitgeschakeld. Zondag spelen BMT en sportclub Monster op sportpark Polanen. Bij een gelijkspel of winst is Monster door naar de volgende ronde. Bij verlies gaat BMT door.

Nog voordat Den Hoorn begon aan de laatste poulewedstrijd was bekend dat de ploeg zou blijven steken in de poulefase. Vitesse Delft won met 1-0 van Lyra. Deze twee ploegen gaan door naar de tweede ronde. Bij Lyra debuteerde Robin Vijverberg. Den Hoorn verloor later op de avond met 3-2 van Wippolder.

Verburch en de zaterdagtak van VELO wonnen hun derde wedstrijd en behaalden eveneens de tweede ronde. De Poeldijkse ploeg won met 11-3 van HPSV. VEO won met 2-1 van TAC'90.

Schipluiden won de laatste wedstrijd met 6-1 van Melissant, maar moet wachten op de uitslag van Rhoon tegen Melissant Deze wedstrijd wordt over ruim ander halve week gespeeld. Bij winst of gelijkspel is Rhoon door. Bij verlies van Rhoon gaat Schipluiden door.

MVV'27 voegde zich eveneens voor de knock-out ronde. De Maaslandse formatie won met 5-3 van Vierpolders. De reserves van Excelsior Maassluis wonnen voor de derde keer op rij in hun poule en zijn door. Maassluis won een doelpuntrijke wedstrijd van Erasmus: 4-3.

FC 's-Gravenzande won met 5-2 van HVC'10. Forum Sport won van Honselersdijk: 2-0. VDL deed het goed tegen Oostkapelle en won met 5-2. Maasdijk en MSV'71 maakten er een doelpuntenfestijn van. Maasdijk won het onderlinge treffen met 6-3. CION en Naaldwijk kwamen niet verder dan 1-1. Den Hoorn verloor et 3-2 van Wippolder.

De volgende ploegen waren voorafgaand aan de laatste poulewedstrijd al zeker van de volgende ronde: FC 's-Gravenzande, HVC'10, Lyra en VDL.