Archief
Fred van der Ende 1

Fred van der Ende 1

Zero Option Lane wint Lierse kortebaandraverij

Zero Option Lane en Sytske de Vries hebben zaterdag de kortebaandraverij in De Lier gewonnen. De favoriet van het spelende publiek was tijdens de finale te sterk voor Evison met Ruud Pools. Jagger Broline met Rick Wester op de sulky legde beslag op de derde plaats, voor Balalaika met Manon Pools.

De kortebaan van De Lier verliep precies volgens plan. Zero Option Lane, Evison en Jagger Broline, de drie favorieten van het spelende publiek bij de totalisator, deden telkens hun plicht en bereikten zonder veel problemen de halve finale. Alleen Zero Option Lane, met dus op de sulky Systke de Vries, moest zich flink inspannen tegen de verrassende Balalaika. Wie dacht dat deze krachtsinspanning hem de das om zou doen, kwam bedrogen uit. Zero Option Lane, anderhalve week geleden de oppermachtige winnaar van de kortebaan in Santpoort, schakelde tijdens de vierde omloop eerst Jagger Broline zonder problemen uit, om daarna tijdens de finale af te rekenen met Evison.

De finale was niet echt spannend. Tijdens de eerste finalerit sprong Evison halverwege het parkoers in galop en werd hij uitgeschakeld. In een uiterste poging om een kamprit uit het vuur te slepen, maakte de Zweedse ruin van trainer Cees Hetteling tijdens de start van de tweede rit wederom een fout en kon Zero Option Lane aan een vervroegde ereronde beginnen.

Categorieen:
De Lier Sport