Archief

Scheidsrechter Van Elswijk in zwart gat na gedwongen afscheid

Cor van Elswijk is na zijn gedwongen afscheid als voetbalscheidsrechter in een zwart gat terecht gekomen. Zelfs een vriendschappelijk voetbalwedstrijdje bezoeken durft hij niet, zo zegt hij in een interview met WOS Media. Hij heeft geen zin om aan iedereen te vertellen hoe het met hem gaat.

De Honselersdijker moest afgelopen zaterdag naar de jaarlijkse keuring bij voetbalbond KNVB. Hij ging er al met een slecht gevoel heen. Al snel bleek dat hij de test niet zou doorstaan vanwege artrose in zijn knie. Een grote domper. Tijdens de finale van de Flynth Westland Cup anderhalve maand geleden hanteerde hij voor het laatst de scheidsrechtersfluit in zijn dertigjarige loopbaan.

Hoogtepunt in al die jaren ziet hij de finale van de Westland Cup, die hij vier keer mocht leiden. Ook voorbereidingswedstrijden waarin regionale amateurclubs tegen de profs van onder andere Ajax speelden, waren een groot feest voor Van Elswijk. Minder leuk was een incident tijdens een zaalvoetbaltoernooi. Hij kreeg een klap van een keeper.

Van Elswijk is nu op zoek naar een nieuwe bezigheid. Hij denkt er aan om jonge scheidsrechters te gaan coachen of anders iets in de media te gaan doen.

Categorieen:
Westland Sport