Archief

Prima start regionale tennissers op NJK

De regionale tennissers zijn goed begonnen aan de Nationale Jeugd Kampioenschappen in Hilversum. Drie van de vijf deelnemers uit onze streek bereikten de achtste finales.

In de categorie Jongens tot en met 16 jaar hoefde Amadatus Admiraal uit Hoek van Holland vooralsnog maar één wedstrijd te spelen. De nummer twee van vorig jaar versloeg Jacco Mensinga in twee sets: 1-6 en 1-6. Woensdag neemt hij het op tegen Jasper-Oliver van Kleef.

Wateringer Jay Zwinkels bereikte in de categorie Jongens tot en met 14 jaar de laatste zestien. Hij was maandag te sterk voor Janley Montero Montero (6-1 en 6-0) en dinsdag voor Dirk Ottevanger (6-0 en 6-2). Woensdag treft hij de als negende geplaatste Thomas Verhoeven. Zwinkels is als zevende geplaatst.

De als negende geplaatste Babette Burgersdijk (Naaldwijk) versloeg maandag Daniëlle Rieff met 1-6 en 2-6 en dinsdag Frederique de Vries (7-6 (5), 4-6 en 1-6) en neemt het woensdag op tegen Tess Menten, die als vijfde is geplaatst. Burgersdijk speelt in de categorie Meisjes tot en met 14 jaar.

Roy van Velzen ('s-Gravenzande, Jongens tot en met 12 jaar) en Madelief van Heese ('s-Gravenzande, Meisjes tot en met 14 jaar) werden in de eerste ronde uitgeschakeld.