Boerboom zakt naar achtste plek in Moto 3 kampioenschap

De 's-Gravenzandse motorcoureur Jorel Boerboom staat sinds het afgelopen weekeinde op de achtste plaats in het klassement van het Moto 3 kampioenschap. Zaterdag werd hij vijfde in de British Superbike in Thruxton; zondag kwam Boerboom daar ten val en verloor hij punten.

Met het resultaat van Thruxton zakt Jorel één plaats in het kampioenschap. Met 90 punten bezet Boerboom de achtste plaats. Met 29 punten achterstand op de nummer drie van het klassement kan Boerboom nog steeds meedoen om een plek op het eindpodium.

De volgende race is op het circuit van Brands Hatch (Kent, Engeland) in het weekeinde van 6 en 7 augustus. Brands Hatch is een baan waar Boerboom vaak goed presteert. In mei van dit jaar behaalde hij tijdens de korte versie van Brands Hatch de derde plaats.