Archief
Flickrcom via brasynn CC 1 1

Flickrcom via brasynn CC 1 1

Kans op Dumoulin in Wateringen nog niet verkeken

Iedereen had zich al neergelegd bij het afwezig zijn van Tom Dumoulin tijdens de Wateringse Wielerdag. Maar toch bestaat de kans dat hij komende donderdag aan de start verschijnt. Organisator Marco Vijverberg heeft zaterdagavond contact gehad met een manager van de renner en die heeft laten weten dat Dumoulin zijn contract respecteert.

De komst naar het Westland leek vrijdag de grond ingeboord, toen Dumoulin in de Tour de France ten val was gekomen en later bleek dat hij het spaakbeen van zijn linkerpols had gebroken. Vijverberg: "Ik had dit absoluut niet verwacht, maar Dumoulin wil toch testen hoe het met zijn pols gaat in wedstrijdverband."



De in Maastricht woonachtige renner gaat maandag en dinsdag testen op de fiets, daarna beslist hij of hij gaat koersen. "Mocht het echt niet gaan, dan zal hij niet komen, maar ik heb goede hoop. Het schijnt toch vrij goed te gaan met zijn pols", aldus Vijverberg.

Rio

Wateringen zal de laatste koers zijn die Dumoulin rijdt voordat hij afreist naar Rio de Janeiro voor de Olympische spelen. Grote doel daar is goud winnen op de tijdrit.

Volgens Vijverberg wordt het contract wat hij afsloot met Dumoulin dus van beide kanten gerespecteerd. Er zal ook geen andere renner aangetrokken worden in de tussentijd. Dat is een gok die het wielercomité voor lief neemt. "We hebben goede hoop op Dumoulin. Het zou toch fantastisch zijn om hem in Wateringen te kunnen uitzwaaien naar Rio toe!"

Categorieen:
Wateringen Westland Sport